TARSUS’TA BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ TEPKİSİ


 

Tarsus’ta yapılmak istenen biyokütle enerji santraline karşı mücadele yürütenler halk toplantısında bir araya geldi.

Haber Merkezi 

Mersin Tarsus’a bağlı Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan arazi üzerinde, Biçer Enerji A.Ş. tarafından yapılması planlanan Biyokütle ve Atık Santraline karşı halk toplantısı düzenlendi.
Barbaros Mahallesi’nde kahvehane bahçesinde yapılan toplantıya, santralin kurulacağı alana yakın Girne, Barbaros, Şahin, Yunus Emre, Yeşil ve Bahçe mahallerinin muhtarları ve muhtar adayları ile yurttaşlar katıldı.
Mersin Tabip Odası’ndan Dr. Ful Uğurhan, avukat Yeşim Dağgeçen ve Nükleer Karşıtı Platform Dönem Sözcüsü Osman Koçak’ın konuşmacı olduğu toplantıda, kurulmak istenen santralin halk sağlığına ve doğaya etkileri anlatıldı, ayrıca çevre mücadelelerinde hukuksal süreç ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
Toplantıda, şirket yetkililerinin 7 Mart’taki ÇED toplantısının, mahalle halkına ve muhtarlara haber verilmeden yapılmaya çalışıldığı için usulsüz ve gayri meşru olduğu belirtildi.
Yaşamına, doğasına sahip çıkacaklarını belirten yurttaşlar ise, santrale karşı hem hukuki hem de fiili olarak mücadele edeceklerini ifade ettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA