“KADIN DÜŞMANLARINA OY YOK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KADIN DÜŞMANLARINA OY YOK”


 

Mersin’de çok sayıda kadın cinsiyetçi söylemlerde bulunan belediye başkan adaylarına tepki göstererek, “Bizden sana kötü haber; cinsiyetçi söylemlerde bulunana oy yok! Kadın düşmanlarına oy yok” mesajı verdi.

SONER AYDIN

Mersin’de cinsiyetçi söylemlerde bulunan Tarsus Belediye Başkan adayı Şevket Can ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya tepkiler sürüyor. Mersin ve Tarsus Kadın Platformu üyesi kadınlar, belediye başkanlarına tepki gösterdi. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen kadınlar adına konuşan Şerife Kılıç, kadına yönelik şiddetin yükseldiği bir dönemde yerel seçimlere gidildiğini söyledi.

“KADIN DÜŞMANLARINA OY YOK!”

Belediye başkan adaylarının cinsiyetçi söylemlerde ve kadın düşmanlığında adeta birbiri ile yarış halinde olduğunu dile getiren Kılıç, “Cesaretini yaslandığı kadın ve çocuk düşmanı iktidardan alan bu adaylar haddini fazlasıyla aşarak, işi kadınlara hakaret etme derecesine vardırmıştır. AKP- MHP ittifakı Tarsus Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Şevket Can, 8 Mart’a sayılı günler kala kadınların katıldığı bir etkinlikte kadınlara yönelik hakaret ve cinsiyetçi söylem içeren bir fıkra anlatma cüretini göstermiştir. Buradan kendisine sesleniyoruz: Hiç komik değil, gülmüyoruz aksine öfkeleniyoruz! Bizden sana kötü haber; cinsiyetçi söylemlerde bulunana oy yok! Kadın düşmanlarına oy yok! Hemen ardından kısa bir süre sonra, Adana Kozan Belediye Başkanı Adayı Nihat Atlı haddini aşarak, kadın düşmanlığında çıtayı daha da yükselterek, tecavüz dilini seçim malzemesi yapmaktan çekinmemiştir. Nihat Atlı seçim çalışması konuşmasında, ‘Rabbimin izniyle, bu Cumhur İttifakı'yla pazara kadar değil mezara kadar gideceğiz inşallah. Bu düşmanları da bu memlekette yok edene kadar, kanımızın son damlasına kadar mücadele verip Rabbimin izniyle bunların içte ve dışta anasını belleyeceğiz arkadaşlar’ sözlerini sarfediyor. Kadınların bedeni sizin ne savaş meydanınız ne de seçim meydanınız!  Nihat Atlı’ya sesleniyoruz: Kadın düşmanlarına oy yok! Bundan birkaç gün sonra ise, Erdemli AKP-MHP ittifakı adayı ve mevcut Belediye Başkanı Mükerrem Tollu kendini protesto eden kadınlara tahammül edemeyerek, ‘ciyaklayan kadınlara da hizmet edeceğiz diyerek kadınlara açıkça hakarette bulunmuştur. Mükerrem Tollu’ya diyoruz ki, cıyaklamıyoruz var gücümüzle bağırıyoruz: Kadın düşmanlarına oy yok” dedi.

“KADIN DÜŞMANI POLİTİKALARLA KENTİMİZİ YÖNETMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Seçim çalışmalarında cinsiyetçi dil kullanan adayların, kadınlar ve LGBTİ’ler için ayrımcılık, eşitsizlik ve cinsiyetçilikten başka hiçbir şey vaat etmediğini belirten Kılıç, “Gerici politikalarla kadınları ve LGBTİ+ları yok sayarak belediyeleri yöneteceklerini sananlar çok yanılıyorlar. Kadınlar ve LGBTİ+lar için yaşanılası bir kent vaat etmeyen, cinsiyetçi söylemlerle seçim propagandası yapan adaylara yerel yönetim seçimlerinde oy yok! Kadın düşmanı politikalarla kentimizi yönetmenize izin vermeyeceğiz!” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA