“ÇARESİZ OLMANIZI İSTİYORLAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇARESİZ OLMANIZI İSTİYORLAR”


 

Kötü giden ekonomiyi konuştuğu için iktidarın hedefinde olduğunu söyleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Çaresiz olmanızı istiyorlar, bile isteye yapıyorlar” diyerek, Mersinlileri 31 Mart’ta iktidarın kulağını çekmeye çağırdı.

 

HEDİYE EROĞLU

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yerel seçim öncesi Mersin'de düzenlenen ortak mitingde vatandaşlara seslendi. Vatandaşların yoğun katışım sağladığı mitingde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve İYİ Parti'nin de desteklediği Demokrat Barti Mersin büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz da konuştu

 

“DEMOKRASİMİZİN OKSİJENİ BİTTİ”

İlk olarak söz alan DP Lideri Gültekin Uysal, bugün Türkiye’nin çok derinden problemleri olduğunu söyleyerek, “İktidar istiyor ki; ne çiftçimizin, ne köylümüzün, ne esnafımızın, ne kadınlarımızın, ne gençlerimizin hiçbir meselesi konuşulmasın. Ama onlara inat bu yeminimizden vazgeçmeyiz.

Bugün bu ülkeyi bölüp, parçalayan inançlarına sahip bu ülkenin manevi-milli değerlerini siyasi alana bir kavga unsuru yapmak isteyenler var. İşte biz yeniden bu ortak paydada kendimize yaşam alanları oluşturmak mecburiyetindeyiz. Demokrasimizin oksijeni bitmiştir. TBMM’de grubu olan bir siyasi partinin genel başkanı olan Meral Akşener’i hapisle tehdit ediyorlar. Yuh olsun, söylemekten çekinmiyoruz. Onlar zannediyor ki biz Samsun’a silah ve mühimmat taşıyoruz oysa bilmiyorlar ki silah ve mühimmattan daha önemli bir şey taşıyoruz, iman, irade ve cesaret taşıyoruz. Son 16 yılda en fazla kaybetmiş olan kim, işte Mersin’imiz. Buralara gelip ‘ananı da al git’ diyenler 31 Mart’a kadar uyutuyor. 31 Mart’a kadar ağır fatura geliyor haberiniz olsun.

Söyleyecek söz de, yalan da kalmamış. Şimdi ne yapıyorlar; vatandaşı tehdit ediyorlar. Bu meydana gelirseniz fotoğrafınız çekilirmiş? O zaman şöyle yapalım; hep beraber bir poz verelim. Bunların zaten demokrasiye inancı yok. Demokrasi ve hukuk kendilerinin lehine işliyorsa kabul ediyorlar.

Ayakları yere bastı, devleti ele geçireceğiz diyerek yola çıkanlarla suç ortaklarla beraber kara yılları unutmak istediğimiz. Bugün ‘devleti ele geçirdik, her türlü hukuksuzluğu yaparız’ diyorlar. Demokrasiye yeniden oksijen sağlayacak olan bu bereketli topraklardır, Mersin’dir.

Anketlere güveni kalmamış ama 15 yıldır manipülasyon aracı olarak kullanan kim?

Demokrasinin elimizde kalan tek yolu sandık. Önce sandığın içini dolduruyor, sonra da sahip çıkıyoruz. Bu tekerlek bu tümsekte kalmayacak” dedi.

 

“HER SEÇİM ÖNCESİ BİR DÜŞMAN YARATIYOR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise “Bugün Mersin’de bu fotoğrafta ortaya çıkan irade gösteriliyor ki, demokrasiye kurulan kumpası, Burhanettin Kocamaz’a yapılan ihaneti, sırtımıza saplanan hançeri Ayfer Yılmaz eliyle çıkaracaksınız. Allah sizden razı olsun” sözleriyle konuşmasına başladı.

Seçime; Allah Allah nidaları, tehditler, küfürler ve iftiralarla sanki savaşa gider gibi gidilmesini eleştiren Akşener, “’Bırakmadılar cepte para, ceketimizi satar öderiz ana, sen yeter ki susma’ pankartı güzelmiş. Peki o zaman ne çok sinirini bozacak şeyi söyleyelim. İttifaka zillet, illet diyen o dilin sahipleri bugün ağlaya ağlaya ‘ben terörist der miyim’ diyor. Dedin arkadaşım dedin, ben de sana ayna tuttum. Buyur mahkemeye ver. Buyur hakimlerine ‘bu kadını tutuklattıracağım’ de. Çok kızdı, dedi ki , ‘bu kadın’. Baktı ki tık yok döndü, ‘bayan Meral’. Yine tık yok. Döndü 50 milyon dolarlık tazminat istedi. Paranın büyüklüğüne bakın. Tank palet fabrikasını 50 milyon dolar için Katarlılara peşkeş çeken bir zihniyet bu.

Ama bu bir yerel seçim. Her seçime giderken bir düşman bulur. Allaha şükür bu defa buluğdu düşmana kafayı tosladı. Çünkü nasıl Burhanettin başkan dediyse, ‘Allah’a yemin olsun ki, onun korktuklarından korkmayan Meral Akşener senden mi korkacak kardeşim?’ Siz burada bize hançer sokabilirsiniz, bu Yörük çocuğu Burhanettin kocamaz o hançeri yaptığı fedakarlıkla çıkarttı sırtımızdan, Allah razı olsun Ayfer hanımdan” dedi.

“ÇARESİZ OLMANIZI İSTİYORLAR”

Seçimlere yönelik yaratılan savaş halinin nedeninin ekonomi olduğunu dile getiren Akşener, “Buradan özellikle 7 milyonu bulan işsiz kardeşlerime sesleniyorum. Gözünde siz de teröristsiniz. Sizin dertlerinizi konuşmamız için bize böyle bir savaş diliyle saldırıyor. Yeni düşman benim, hadi oradan. Ama biz ekonomiyi konuşmaya devam edeceğiz. İnsanlar işsiz, esnaf siftah yapamadan dükkan kapatıyor. Çitçiye gelince 6-6,5 TL’den mazot kullanıyorsunuz. Bugünkü arkadaşların gemicikleri sıfır vergi ile mazot kullanıyor. Mazottaki ÖTV’yi, vergiyi kaldırın diyoruz kulakları sağrı, dilleri lal olmuş. Çünkü üretmeyen, ürettiği ürünü satamayan bir çiftçi Türkiye açısından aradır. Ama bu işi bilerek, isteyerek, tahammülden yaptığını da biliyoruz. Çaresiz olmanızı istiyorlar. Sizi tehditle, korkutmak istiyorlar. Yıllardır bunu yapıp geldiler. Her seçimde bir düşman ilan etti” diye konuştu.

“BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN”

Meral Akşener, kendisi ve Mansur Yavaş’a yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını da sert bir dille eleştirerek, şöyle konuştu; “Bugün Mansur Yavaş’ı teklif ediyorsa, Meral Akşener’i hapisle tehdit ediyorsa, milli iradeye, size ihanet etmiştir.

Tencere yanıyor. Demirel derki, ‘Tencere her iktidarı sallar’ İşte bunları konuşturmamak için hepimizi PKK’lı yaptı. ama Oslo’daki cıvıklığı sen yaptın Erdoğan. Kandil ile sözleşmeyi ben imzalamadım ama Kandil ile el sıkışan sensin Erdoğan. Sen Habur rezaletini yapan kişisin Erdoğan. Dolayısıyla sen döndürüp 11 milyon oy almış CHP seçmenine 5 milyon oy olmuş İyİ Parti seçmenine, bir kimyon seçmenine DP ve Saadet Partisi seçmenine, illet, zillet, terörist dedin. İnkar etme. Sen Türk Milleti’ne. Bir bölümüne terörist dedin. Ama cumhurbaşkanının terörist dediği Mersinliler sana öyle bir ceza kesecek ki o ihanetinin bedelini ödeyeceksin. Dokunulmazlığım yok, kaçacak delikte yok. Ne kadar ayıp TBMM’ye delik diyor.

31 Mart’ta o kulağı çekeceksiniz. Ve o kulak çekildikten sonra sizin ne istediğinizi, ne hissettiğinizi, esnaf kardeşimizin siftah yapamadığını gerçekten öğrenecek” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA