2 MİLYON ÖĞRENCİ SPORLA TANIŞTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

2 MİLYON ÖĞRENCİ SPORLA TANIŞTI


 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu’nun aylık toplantısı, Mersin’de gerçekleştirildi.

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Komisyon Başkanı Seyit Bilal Porsun, 4.ve5.sınıf öğrencilerine yönelik olarak, üniversitelerin spor bilimcileri tarafından hazırlanan OLI Projesinin öğrencilere spor bilinci ve kültürü aşıladığını belirterek, “10 yılı aşkın süredir 52 İl ve bazı büyük ilçelerde gerçekleştirdiğimiz interaktif sunumla 2 milyonu aşkın öğrenciye dokunduk. Şu anda OLI Projesini başta Suriye olmak üzere ülkemizde mülteci olarak tüm yabancı ülke çocuklarına sunmaya gayret ediyoruz” dedi.

Porsun, OLI Projesinin markalaştığını, başta Uluslar arası Olimpiyat Komitesi olmak üzere TMOK Başkanı Prof.Dr.Uğur Erdener, Genel Sekreter Neşe Gündoğan ve diğer yönetim kurulu üyelerinden büyük destek gördüklerini dile getirdi.

Bazı ülkelerin OLI Projesi’ni model alarak ülkelerinde yaşama geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Porsun, hedeflerinin projeyi 81 İl, İlçe ve köylere kadar taşımak istediklerini kaydetti.

Komisyon üyeleri ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkanvekili M.Özgür Sanal ile Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ile görüşerek, çalışmaları hakkında bilgi verdiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA