MERSİN’DE JAZZ RÜZGARI ESECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE JAZZ RÜZGARI ESECEK


 

Türk caz topluluğu olarak en üst sıralara yerleşen Yavuz Akyazıcı Project, bugün Mersin Kültür Merkezi’nde olacak.

Haber Merkezi

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB) Mersin'in kültür ve sanat yaşamına katkılar sağlamaya devam ediyor.  ‘’Turkish Jazz Standards” albümleri ile büyük ilgi çeken; Teoman, Nil Karaibrahimgil, Kaan Tangöze gibi seçkin sanatçıların popüler şarkılarını, 50'lerin Amerikan caz standartları formunda yorumlayan ve dijital müzik platformlarında en çok dinlenen Türk caz topluluğu olarak en üst sıralara yerleşen Yavuz Akyazıcı Project, bugün Mersin Kültür Merkezi'nde olacak.

YAVUZ AKYAZICI PROJECT:
 “Turkish Jazz Standards” albümleri ile büyük ilgi çeken Yavuz Akyazıcı Project, Ocak 2019’da çıkan, serinin üçüncü albümünde Teoman, Nil Karaibrahim, Kaan Tangöze ve Ari Barokas’ın ünlü parçalarına yer veriyor. Müzik yazarı Murat Beşer’in kusursuz düzenlemeler ve özgün doğaçlamalar olarak nitelendirdiği albüm, dijital müzik platformlarında en çok dinlenen Türk caz topluluğu olarak en üst sıralara yerleşti. Yavuz Akyazıcı, New School Jazz Academy’den mezun olduktan sonra, New York caz sahnesinde 17 yıl ünlü müzisyenlerle efsane olmuş caz kulüplerde beraber konserler verdi.
Patricia Barber, Billie Harper, Matt Wilson, Eric Person gibi müzisyenlerle, Birdland, Knitting Factory, Smalls, 55 Bar gibi efsane kulüplerin yanı sıra, JVC Jazz Festival, Baku Jazz Festival, Charlie Parker Jazz Festival gibi uluslararası caz festivallerinde yer aldı. Türkiye'ye döndüğünde, dönemin Türkçe pop parçalarını, 1950'lerin Amerikan caz standartları formunda yorumladığı Yavuz Akyazıcı Project - Turkish Standards Vol. I ve II albümleriyle Amerika’nın en saygın haber ve kültür sanat radyosu olan NPR'a konuk oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA