“AKIL SAĞLIĞI YERİNDE” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKIL SAĞLIĞI YERİNDE”


 

Erdemli’nin tatil beldesi Kızkalesi’nde vahşice katledilen 5 yaşındaki Suriyeli çocuk Muhammed Derviş davasında Adli Tıp Kurumu (ATK) zanlı hakkında raporunu açıkladı. Kurum, zanlının suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğuna karar verdi.

SONER AYDIN

Mersin’in Erdemli İlçesi’ne bağlı tatil beldesi olan Kızkalesi’nde yaşanan vahşi cinayetin yargılanmasında sona gelindi. Hakkında “Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme, çocuğu veya benden ya da ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme’ suçundan dava açılan sanık Alican K. için istenen Adli Tıp Raporu açıklandı. Zanlının akıl hastası olup olmadığı, işlediği fiilin hukuki anlam ve suçlarını algılayıp algılayamadığı veya bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin önemli derecede azalmış olup olmadığı yönündeki inceleme sonuçlandı.

ATK: SANIĞIN CEZAİ SORUMLULUĞU TAM

Söz konusu raporda sanık Alican K.’nın 5 Ekim 2018’de gerçekleştirilen muayenesi sonucunda elde edilen bilgi ve bulguların yorumlanmasından; cezai sorumluluğunu müessir ve kişide şuur ve hareket serbestisini ortadan kaldıracak veya azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadığı belirtildi. Yine adli dosya tetkikinde sanığın mezkur suçu işlediği sırada fiilin anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak veya azaltacak boyutta bir akli arızanın içinde olduğuna dalalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye de rastlanmadığı kaydedildi. Tetkiklerin ardından,  Alican K.’nın 18 Eylül 2017’de sanığı olduğu suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğuna oy birliği ile karar verildi.

“ÜLKESİNE DÖNEN SAATÇİ DİNLENMEDİĞİ İÇİN DOSYA UZADI”

16 Nisan’da 7. Celsesi görülecek davayı gazetemize değerlendiren mağdur ailenin avukatları ise, adli tıpa gönderilen dosyanın dönüşü sürecinin gecikmesi ve tanıkların dinlenmemesi nedeniyle davanın uzadığını söyledi. Özellikle olay günü sanık ve maktul çocuğun saat almış olduğu siyahi saatçinin ülkesine dönmüş olması ve yaz mevsiminde gelecek olması sebebiyle dinlenemediğini belirten avukatlar, “Bu tanığın bulunamaması sebebiyle dinlenilmesinden vazgeçilmesi hususu ise mahkeme tarafından dinlenmeyen bir diğer tanık dinlendikten sonra değerlendirmeye alınacağı yönünde ara karar kuruldu.  Gerekirse biz avukatlar olarak da tanıktan vazgeçilmesi konusunda sonraki celsede talepte bulunabiliriz. Artık bir an önce dosyanın bitmesi, yargılamanın uzamaması ve sanığın bir an önce en ağır cezayı almasını istiyoruz” diye belirttiler.

NE OLMUŞTU?

Edinilen bilgiye göre olay, 19 Eylül 2017 tarihinde Mersin'in Erdemli ilçesinde meydana geldi. Suriye uyruklu 5 yaşındaki Muhammet Derviş, çok sayıda bıçak darbesiyle öldürülmüş halde bulundu. Bunun üzerine 5 gün boyunca 200'den fazla güvenlik kamerasını izleyen polis ekipleri, katil zanlısı Alican K.'yi gözaltına almıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA