MERSİN’DE 30 KADIN GELECEĞİ YAZACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE 30 KADIN GELECEĞİ YAZACAK


 

TOBB, Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen kadınların yazılım konusunda eğitilerek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanda istihdam kapasit

Haber Merkezi

Teknolojinin tüm dünyada iş hayatının içine daha çok entegre olduğu günümüzde kadınları yazılım konusunda eğitip bu alanlardaki istihdam kapasitesinin ve girişimciliğinin artırılmasını hedefleyen projenin eğitimleri Mersin’de de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde başladı. Mersin eğitimlerine yaklaşık 30 kursiyer katıldı. 
16 Mart günü 24 ilde 10.00 – 17.00 saatleri arasında bin 601 katılımcı ile 58 sınıfta eş zamanlı olarak başlayan eğitimler 5 hafta sonu devam ederek 28 Nisan’da sona erecek.
Projenin hedef grubunda lise mezunu, üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki kadınlar yer alıyor.
Proje kapsamında sınıf içi eğitimlere katılan ve online eğitimleri tamamlayarak başarı belgesini alan katılımcılar 5 aylık proje geliştirme aşamasına geçebilecek. Bu aşamada katılımcılar proje fikirlerini ister bireysel isterlerse maksimum 3 kişilik ekip oluşturarak yürütebilecek. Bu süreçte katılımcıların proje geliştirirken ihtiyaç duyduğu teknik destek eğitmenleri tarafından online olarak sağlanacak. Bunun yanı sıra proje geliştirme sürecinin sonuna doğru eğitmenler yüz yüze 2 günlük teknik danışmanlık verecek. Katılımcılara teknik danışmanlığının yanı sıra projelerini doğru iş modeliyle hayata geçirebilmeleri için başarılı iş insanları ve akademisyenler tarafından 3 günlük yüz yüze iş danışmanlığı da verilecek. Ardından da projelerini geliştiren katılımcılar 3 aşamadan oluşan yarışma sürecine katılacak.
Projeler, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Evrim Aras’ın da içinde bulunduğu büyük jüriye İstanbul’da düzenlenecek finalde sunulacak. Başarılı olan finalistler ise ödül ve çeşitli fırsatlara sahip olacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA