TOROS TARIM’DA MUTLU SON | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROS TARIM’DA MUTLU SON


 

Toplu sözleşme görüşmelerinde sonuç alınamamasının üzerine 27 Mart’ta greve çıkılan Toros Tarım’da anlaşma sağlandı.

SONER AYDIN

Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu’nun çatı şirketi olan Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile fabrikada örgütlü sendika Petrol-İş arasındaki toplu görüşmeler 26 Mart’ta sona ermiş, taraflar anlaşamamıştı. 4 Mart’ta başlayan görüşmelerden netice alınmaması üzerine daha önce ilan edildiği gibi 27 Mart’ta greve çıkıldı. Mersin ve Ceyhan üretim fabrikalarında çalışan toplam 204 işçi üretimi durdurarak fabrika önünde greve çıktı. İşçilerin grev kararlılığını gören işveren ise yetkili sendika Petrol-İş ile yeniden masaya oturdu. Uzun görüşmeler sonunda taraflar masadan anlaşarak kalktı. 

“HEM İŞVEREN HEM DE İŞÇİ MEMNUN”
Anlaşmaya dair gazetemize açıklama yapan Petrol-İş Mersin Şube Başkanı Erçin Çulcu, “4 Mart’ta başlayan görüşmelerimiz 26 Mart’ta sona erdi. 26 Mart’taki son görüşmede sonuç alamayınca Çarşamba günü greve çıktık. Mersin ve Ceyhan fabrikalarında toplam 204 işçi ile üretimi durdurarak fabrika önüne çıktık. Bunun üzerine işveren hem üretim devam etmesi hem de işçinin hakkını vermek adına yeniden görüşmeye çağırdı. Oturduk konuştuk ve sonunda anlaşmaya vardık. Sözleşmeden memnunuz. İşçi arkadaşlarımız da memnun. Sözleşme her iki tarafa da hayırlı olsun” dedi. 

TOROS TARIM
Esas olarak tarımsal girdiler alanında faaliyet göstermek üzere 1974 yılında kurulan Toros Tarım 1981 yılında ilk gübre üretimine başladı. Şirket, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 listesinde 63’üncü sırada yer alıyor. Toros Tarım’ın endüstriyel faaliyetlerinin temelinde, verimlilik artışı üzerinde en etkili girdilerden biri olan bitki besin maddesi, yani gübre üretimi yer alıyor. Gübre alanında Türkiye’deki toplam kurulu üretim kapasitesinin yüzde 38’ini elinde bulunduran Toros Tarım, toplam kurulu üretim kapasitesi ve pazar payı itibariyle Türkiye’nin en büyük gübre üreticisi konumunda.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA