MERSİN POLİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN POLİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI


 

İl Emniyet Müdürü Şahne, Mersin’in uyuşturucu ile mücadelede en başarılı il seçildiğini söyledi.

GİZEM EKİCİ

Türk Polis Teşkilatının 174. Yılı Mersin’de coşku içerisinde kutlandı. Kutlama töreni Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından protokol Kültür Merkezi’ne geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törenin ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin Emniyetinin uyuşturucu ile mücadelede Türkiye’de en başarılı il seçildiğini söyledi. 

“HUZUR ORTAMINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını anımsatan Emniyet Müdürü Şahne, “Sizlerle birlikte kutlamaktan gurur duyuyorum. İlimizde verdiğimiz hizmetin kalitesi gün geçtikçe artmıştır. Kardeşlik ve özgürlük şehri olan Mersin’de mevcut olan huzur ve güven ortamının devam edeceğine dair inancımda tamdır. Türk Polis Teşkilatı olarak 174. Yılımıza girerken halkımızın desteği ile ifa ettiğimiz bu kutsal görevimizi gelişen teknolojileri takip ederek mücadelemiz artan bir kararlılıkta devam edecek. Gücünü halkımızın desteğinden, Cumhuriyet kanunlarından alan, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü amaç edinerek dün olduğu gibi bundan sonra da yüce değerler uğruna, gerektiğinde canını dahi verebileceği aşikardır. Günümüzde Türk devletinin gücünü ve girişimciliğini gösteren en önemli unsurların başında güvenlik ve kamu düzeninin sağlanmasındaki başarı gelmektedir. Türk Polis Teşkilatımız kuruluşundan bu güne kadar içinde bulunduğu koşulların zorluğuna aldırmadan üzerine düşen göreve sorumluluğu başarı ile yerine getirebilmek için büyük bir çaba gayret sarf etmektedir” dedi. 

“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE ETKİN MÜCADELE”
Mersin’de halkın huzur ve güvenliği için mesai gözetmeksizin 24 saat çalıştıklarını dile getiren Şahne, “Halkımızın huzuru ve güvenliği için öncelikle her türlü terör örgütleriyle, gençlerimizin büyük belası olan uyuşturucu ve trafik terörüne karşı mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Bu bağlamda sizlerin desteği ile son 2 yılda başarılı operasyonlar gerçekleştirmiş, Türkiye genelinde en başarılı il seçilmiştir. Narko Tim birimlerince 2017-2018 yıllarında yaklaşık 5 ton esrar, 503 kilonun üzerine eroin, yaklaşık 150 binin üzerine Ekstazi hap, 9 buçuk milyonun üzerinde captagon hap ve Türkiye’de tek seferde gerçekleştirilen en büyük ikinci yakalama olan 615 kilo kokain maddesi ele geçirilmiştir. Bu operasyonlarda görevlilerce işlem yapılan 7.371 şüpheli şahıstan 1.973’ü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak sokaklarımızı bunlardan arınması sağlanmıştır. Terör ve asayiş suçları ile ilgili ilimizde yapılan uygulamalarda suç ve suçlu sayısının azaltılması noktasında son 2 yıldır önemli ilerleme kaydedilmiştir. İlimiz genelinde okul önlerinde alınan önlemlerle okul güvenliğimiz en yüksek noktaya çıkartılmıştır. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz de yapmış olduğu önleyici ve bilgilendirici faaliyetler yanında toplum yararına olan projeleriyle iller arasında yapılan değerlendirmede Türkiye ikincisi seçilmiştir. Narkotik, terör ve asayiş suçları başta olmak üzere başlattığımız nokta ve geldiğimiz noktada vatandaşlarımız huzur ve güven ortamında yaşamaktadır. Bu gururu bize desteğini bizden esirgemeyen başta Valimiz Ali İhsan su olmak üzere garnizon komutanlarımız, başsavcımız ve adliye teşkilatımıza, yerel yönetimlerimize, siyasi parti temsilcilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, üniversitelerimize ve halkımıza borçluyuz. Anayasa ve kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde, vatanımızın ve milletimizin bekası ve bölünmez bütünlüğüne yönelik iç ve dış tehditlere karşı canımızı dahi vermekten çekinmedik, bundan sonra da çekinmeyeceğiz. Kurumsal kimliğimizin saygınlığını en üst noktaya çıkarmak için var gücümüzle çalışıp, çalışacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Vazifemizi yaparken hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini esas alan ve yücelten bir görev almıştır. Bu duygularla 10 Nisan Polis Gününü canı gönülden kutluyorum” ifadesini kullandı.

“GÖREVİNİ EN ÜSTÜN BİR ŞEKİLDE YERİNE GETİRMİŞTİR”
Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan Mersin Valisi Ali İhsan Su ise, “Polis teşkilatımız kurulduğu günden bu yana 10 Nisan 1845’ten günümüze kadar ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can, mal güvenliği için gece gündüz demeden her türlü şartlarda üstün bir gayretle görev yürütmeye çalışmış, görevini en üstün bir şekilde yerine getirmiştir. Ümit ediyorum ki bundan sonrada görevlerini aynı heyecanla yerine getirecektir. Polis teşkilatımız 174 yıl içerisinde kendini her geçen gün daha da geliştirerek en üst noktalara gelme çabasını daima sürdürmüştür. Bugün geldiğimiz noktada hem personelinin eğitimi olarak hem de araç ve teçhizat olarak dünyanın belirlediği teçhizatları yakalamış bir polis teşkilatımız vardır. Geldiğimiz noktada polis teşkilatımız suç ve suçluların korkulu rüyası, mazlumların da sığınacağı bir ocaktır. Bunu polis teşkilatımızın mensupları her yerde göstermiştir. Bir tarafta suçlularla mücadele ederken, bir taraftan da vatandaşlarımızın ihtiyaçları noktasında her zaman yardımcı olmuştur. Bu vesileyle polis teşkilatımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından liselerarası resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA