“ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜYOR, SES VERİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜYOR, SES VERİN!”


 

Oğlu Tarsus T Tipi Cezaevinde 42 gündür açlık grevinde olan bir anne oğlunun 16 kilo verdiğini söyleyerek, “Çocuklarımız gün geçtikçe eriyor. Lütfen ses verin” diye haykırdı.

SONER AYDIN

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu yüzlerce mahkumun başlattığı ve kritik eşiğe girilen açlık grevlerinin son bulması için yetkililere duyarlılık çağrı yaptı. DİSK Genel-İş Şube Binasında gerçekleştirilen açıklamaya KESK, Türk-İş ve DİSK’e bağlı sendikaların temsilcileri, siyasiler ve çocukları açlık grevinde olan aileler katıldı. 

“AÇLIK GREVLERİ KRİTİK AŞAMAYA GELDİ”
Platform adına açıklamaya yapan dönem sözcüsü Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, açlık grevlerinde telafisi imkansız süreçlere yaklaşıldığını söyleyerek duyarlılık çağrısı yaptı. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak cezaevlerinde yaşanan intiharları kabul etmediklerini dile getiren Göksoy, “Cezaevlerinde çocuğu olan annelerin feryatları bizlerin yüreğini yakmaktadır. Aynı feryatların sorumlulara da bir çığlık olmasını ve bu acı tablonun ortadan kalkmasına yönelik bir adımın atılmasına vesile olmasını diliyoruz. Açlık grevlerinde geçen he anın nelere mal olabileceğin ve toplum vicdanını nasıl yaralayabileceğinin de bilinci içinde, ölümlere tanıklık ederek vicdanı yaralanmış, susarak ölümlere ortalık etmiş bir kuşak olmamak adına daha çok sorumluluk üstlenmek durumunda olduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Mevcut siyasal iktidarın bir an evvel sorumluluğunun bilinci içinde davranmasını, anaların çığlıklarına kulak vermelerini ve cezaevlerinden yükselen taleplere cevap vererek diyalogun yolunu açmalarını umut ve talep ediyoruz. tüm uyarılarımıza rağmen yaşanabilecek tüm olumsuzlukların sorumlusunun da siyasal iktidar olduğunu belirtiyor, siyasal iktidarı sorunun çözümü adına bir an önce adım atmaya ve sorumluları duyarlılığa davet ediyoruz” dedi.

“TARSUS CEZAEVİNE 133 MAHKUM AÇLIK GREVİNDE”
Açlık grevleri ile ilgili açıklama yapan İHD Mersin Şube Sekreteri Tahir Tüyben, açlık grevlerinin 100’ün üzerinde cezaevinde binlerce kişi tarafından sürdürüldüğünü söyledi. Bölgede Tarsus Kapalı Cezaevinde T1’de 73, T2’de 23, T3’de 19, Kadın Kapalı Cezaevinde 18 olmak üzere 133 tutuklunun açlık grevinde olduğu bilgisini veren Tüyben, “Ocak ayında açlık grevine giren ilk gruplardaki mahpuslarda, kilo kaybı, uyku sorunu, baş dönmesi, mide bulantısı, kan kusma görülmeye başlanmıştır. Yetkililere herhangi bir can kaybı olmadan açlık grevlerinin sonlandırılması için hukuka uygun hareket etme çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ GÜN GEÇTİÇE ERİYOR”
Oğlu Tarsus T Tipi Cezaevinde 42 gündür açlık grevinde olan Meliha Tamur isimli anne ise “Bizler anne olarak buradayız. Çocuklarımızın durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Çocuğum 16 kilo vermiş. 42 gün içerisinde 16 kilo çok fazla. Dün halini gördüm. Ne yapacağımı bilemedim. Ayakta zor durdum. Tüm anneler için söylüyorum. Bu sese bir ses verilmesi lazım. Vicdanı olan herkes sesimize ses vermeli. Biz de artık ne söyleyeceğimizi, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sizlerden destek bekliyoruz. Annelere destek verin. Sesimizi duyuralım. Çocuklarımız ölmesin. Canlarımız gitmesin” ifadesini kullandı.

 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA