MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SUÇ İŞLİYOR İDDİASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SUÇ İŞLİYOR İDDİASI


 

Eğitim Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Abdulla Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın yaptığı uygulamalarla suç işlediğini iddia etti.

Haber Merkezi

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın yaptığı uygulamalarla suç işlediğini öne süren Eğitim-Bir-Sen Mersin Şubesi üyeleri, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, Koca’yı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şikayet ettiler. Eğitimciler adına açıklama yapan Eğitimciler Birliği (Eğitim-Bir-Sen) Mersin Şube Başkanı Abdulla Çelik, “Yıllardır Mersin’de hiç bir haksızlığa, zulme, hukuksuzluğa asla göz yummadık, hiç kimse bundan sonra da bizden böyle bir şey beklemesin. Milli Eğitim Müdürlüğünün izleme ve değerlendirme noktasındaki en büyük sivil paydaşlarından biri şüphesiz sendikalardır. Takdir olunur ki yaşadığımız bu süreç tam da bunun  gereğini yerine getirmektir. Bir süredir Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki yanlışların düzeltilmesiyle ilgili mücadele veriyoruz  ve bu mücadeleyi çeşitli zamanlarda kamuoyu önünde çeşitli yol ve yöntemlerle sürekli dile getirdik. Uzun zamandır sorular soruyoruz ve cevaplar bekliyoruz.  Memuriyet hayatı boyunca tek bir cezası bile olmayan ve çalıştığı süreler içerisinde başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve aylıkla ödül dahil bir çok taltif alan kadrolu şube müdürleri kendi rızaları dışında başka ilçelere neden gönderilmiştir? Adeta eski Türkiye’de kaldı dediğimiz bir bürokratik alışkanlıkla kafasına uymayanı “sürgün” mantığı ile gönderen ve yerine de asaleten atanma şartlarını taşımayan kişileri “ben yaptım oldu” diyerek görevlendiren bir kamu yönetimi anlayışı tüm vicdanları yaralamaktadır. Daha önce sosyal medyada yaptığımız açıklamalar üzerine Bakanlık Makamı müfettiş görevlendirmiş ve iddia ettiğimiz konuları incelemeye almıştır. Bizler hukuka ve soruşturma sürecine olan saygımızdan o  dönemde hiçbir cümle kurmayı uygun bulmadık. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü makamını işgal eden zat müfettişler gittikten sonra adeta bugünlerde kullanmak için görevlendirdiği artık gün gibi aşikar olan kişiler aracılığıyla makam ve mevkilerini  kullandırarak kurum içerisinde mobbing, baskı ve tehditlerini arttırmıştır” dedi. 

“MAKAMLAR GASP EDİLİYOR”
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenen Çelik, “Buradan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’a sesleniyoruz: Sayın Bakanım; Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki çalışma barışı “bu bizdendir, bu değildir.” diyerek bozulmaktadır. İl Müdürü soruşturma sürecinde kendisi aleyhine ifade verdiğini düşündüğü kişilere karşı mobbing yapmakta, adalet ve liyakat ilkelerini hiçe sayarak görevlendirttiği şube müdürleri ve il müdür yardımcılarının baskı ve tehditleriyle kurum içindeki üyelerimizi istifaya zorlamaktadırlar. Kurumun uygulamalarındaki her hangi bir yanlışa karşı tepki gösterildiğinde tepki gösteren siyasiler ise “sendikalar böyle istedi” denilmekte, yanlışa sendikalar tepki gösterirse “siyasiler böyle istedi” diyerek sadece çalışma huzuru değil toplumsal huzurda bozulmakta, taraflar birbirine kırdırılmakta ve  küstürülmektedir.  Görevden alınan, soruşturma geçiren bir çok kamu personeline de sanki imza ve sorumluluk kendisinin değilmişçesine bazen sendika, bazen başka bir STK, bazen  siyasiler, bazen Valilik ve   Bakanlık Makamları böyle istedi denilerek sorumluluk almaktan kaçınmakta  adı geçen kurumsal yapıları kendisine kalkan olarak kullanmakta kişileri bu kurumlara karşı kışkırtmaktadır. En son yaşanan olayda ise sendikamızın şube sekreteri olan arkadaşımızın il milli eğitim müdürlüğü özlük dosyasındaki “gizli” ibareli ve kişiye özel belge oradan çıkarılarak basına servis edilmiştir. Kendisine emanet edilen devletin “gizli” belgesine bile sahip çıkmayan, çıkamayan ve bunu basına servis eden kişiler alenen suç işlemiştir. Bu “gizli” ibareli belgede “…bu suçu işlediklerine dair  kesin, inandırıcı ve yeterli kanıtlar bulunmadığından adı geçen sanıkların beraatine karar verildiği…” denmesine rağmen başkan yardımcımızı terör örgütü üyesiymiş gibi göstermek itibar suikastlarının en büyüğüdür. Ne hikmetse bu yalanı sosyal medyada yayan ilk kişiler yine müdür beyin adalet  ve liyakat ilkesini ayaklar altına alarak görevlendirdiği il müdür yardımcısı Emre Duru ve Şube Müdürü Mikail Eren olmuştur. Bu makamları adeta gasp eden bu kişiler bunun bir suç ve itibar suikasti olduğunu bilmiyorlar mıdır? Bunu bilerek yapıyorlarsa kime ve neye güvenerek yapmaktadırlar.  İl Müdürü kadrolu  çalışanları gönderip, bu kişilere makam mevki vererek kime neyi ispat etmeye çalışmaktadır? Bu makamların ağırlığını azalttıklarının ve başında oldukları kurumun  itibarını ayaklar altına aldıklarının farkında değiller midir?” ifadelerini kullandı. 

“ÖĞRETMENEVİ ZARARA UĞRATILIYOR”
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde hak ve hukuk çiğnenerek kendi personelinin “gizli” ibareli kişisel verilerini suç olduğu halde bir haber sitesine sızdırılmasına göz yuman bir yönetim anlayışına Mersin’de görev yapan 22 bin eğitim çalışanı nasıl ve niye güvensin? İzinli olduğunda bile makam aracından hiç inmeyen, makam odanın kapısı millete hep kapalı olan bu  yönetim anlayışıyla Eğitim’de 2023 Vizyonunu Mersin’de yakalamanın hayal olduğunu iddia eden Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Düşünün bir kere tüm ülkede kamuda tasarruf tedbirleri konuşulmaktadır, il milli eğitimde yüzlerce kadrolu şef, memur ve hizmetli bulunmaktadır. Ama bizim il müdürü özel kalemine kendisinden önceki müdürlerin yaptığı gibi kadrolu arkadaşlarımızı görevlendirmemiş ve yan taraftaki öğretmenevinin hizmet alımı yoluyla istihdam ettiği 2 kişiyi öğretmen evinde bir gün bile çalıştırmadan özel kalemine görevlendirmiştir.  Öğretmenevinin bu kişilere ihtiyacı yoksa çalıştırmadığı bu kişilere niye öğretmen evi üzerinden maaş  ödemesi yaptırılarak kurum zarara uğratılmaktadır. Öğretmenevinin ihtiyacı olmasına ve kadrolu birçok çalışanı olmasına rağmen böyle bir görevlendirmede ısrar ederek kurumu zarara uğratmak görevi kötüye kullanmak değil midir? Biz bunlar gibi birçok soru sorduk. Ama sorularımıza hiç cevap alamadık. Yapılan bütün haksız ve hukuksuz işlemleri haykırıyor ve cevap bekliyoruz. Sorulan onca soruya cevap vermek yerine Mersin İl Milli Eğitim Müdürü bir telaşla olayların üstünü kapatmayı veya yanlışları savunmayı kendine görev edinmiş ve bu minval üzerinde iş ve işlemler yürütmüştür. Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 Nolu Şube olarak diyoruz ki: Baskıdan ve zulmümden vazgeçiniz. Hukuksuz atama ve görevlendirmelerden vazgeçiniz. Eğitim çalışanlarına şiddete varan hakaret, küfür ve davranışlardan vazgeçiniz. Eğitim çalışanlarını fişlemekten vazgeçiniz. Değişik zamanlarda yaptığınız sergilediğiniz faşizan tutumlarınızdan vazgeçiniz. Haber sitelerine kişiye özel veri kapsamında olan, devletin “gizli” ibareli belgelerini servis ederek suç işlemekten vazgeçiniz. İtibar suikastı yapmak için eğitim yuvalarını dedikodu kazanına çevirmekten vazgeçiniz. Bir Milli eğitim Müdürü olarak varsa enerjinizi usulsüz ve hukuksuz iş ve işlemler için değil Mersin’deki eğitim öğretim faaliyetlerinin kalitesini yükseltmek için harcayınız. Buradan Mersin Milli Eğitim Müdürüne sesleniyoruz; hiçbir baskı, şiddet, iftira ve algı operasyonu bizi susturamaz. Eğer susarsak önce kendimize ihanet etmiş oluruz. Susmayacağız, tek bir kişi kalsak bile hakkı, adaleti, doğruyu söylemeye devam edeceğiz.” 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA