“BALIK ÇİFTLİKLERİ MAVİ BAYRAKLI KIYILARIMIZI TEHDİT EDİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BALIK ÇİFTLİKLERİ MAVİ BAYRAKLI KIYILARIMIZI TEHDİT EDİYOR”


 

Baro Başkanı Yeşilboğaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Silifke – Anamur arasındaki sahil şeridinde balık çiftliği kurmak isteyen şirketlerin 32 adet çiftlik projesine daha ÇED olumlu raporu vermesine tepki gösterdi.

Haber Merkezi

İçinde bulunduğumuz Turizm Haftası kutlamalarının göstermelik, içi boş ve amaçsız olduğunun altını çizen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Türkiye’nin önemli turizm potansiyeline sahip olan Mersin’in, en bakir yerlerinden biri konumunda olan cennet koyuna, insan sağlığını, sahilleri, plajları, tehdit eden 32 adet daha balık çiftliği kurulmasına ÇED olumlu raporu verilmesi mantıkla bağdaşmamaktadır.   Balık çiftliklerinin neden olduğu atıklar, denizin ekosistemini bozmakta ve bu da sahilde, plajlarda, turistik koylarda kaygı yaratıyor, vatandaşları ve turizmcileri endişelendiriyor. Mersin’de kontrolsüzce artan balık çiftlikleri,  mavi bayraklı kıyı sayısının artmasını engelleyeceği gibi, mavi bayraklı kıyılarımızı da tehdit etmektedir” diye konuştu. Yetkililerin, Mersin halkının ve çevrecilerin haklı talebini yerine getirerek, balık çiftliklerinin bütün projelerini iptal etmesi gerektiği ifade eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bizler yaşam savunucusu olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da etkin bir şekilde balık çiftliklerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA