CHP’DEN ALTERNATİF 23 NİSAN KUTLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN ALTERNATİF 23 NİSAN KUTLAMASI


 

CHP İl Başkanlığı, Mersin Valiliğinin düzenlediği 23 Nisan kutlama etkinliklerine alternatif kutlama töreni düzenledi.

GİZEM EKİCİ

CHP Mersin İl Başkanlığı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da valiliğin düzenlediği 23 Nisan kutlamasına alternatif kutlama düzenledi. CHP İl Başkanlığının çağrısı ile Atatürk Evi önünde toplanan çok sayıda partili Cumhuriyet Meydanı’na kadar alkış ve marşlarla yürüdü. CHP il başkanlığı adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Burada kısa bir açıklama yapan İl Başkanı Adil Aktay, 23 Nisan’ın egemenliğin gerçek sahibi olan milletin, kaderini kendi ellerine aldığı gün olduğunu söyledi.

“TÜM MAZLUM HAKLARA ÖRNEK OLDU”

“23 Nisan işgale karşı Anadolu’nun dört bir yanında başlatılan mücadelenin, Ankara’da bir kurtuluş seferberliğine dönüştüğü gündür” diyen Aktay,  “99 yıl önce toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi, sadece kurtuluş mücadelesini başarıya ulaştırmakla kalmadı, aynı zamanda bağımsızlığın cumhuriyetle taçlanmasının da temellerini attı. Emperyalist güçlerin ve onlara teslimiyet gösteren saraylıların, bir milletin kendi kendini yönetme iradesi karşısında durmayacaklarını tüm dünyaya gösterdi. Tüm mazlum haklara örnek oldu. İşgal şartlarında dahi Meclisi toplayarak, halk egemenliğinin üstünde hiçbir iradeyi kabul etmeyeceğini ilan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ilk meclisimizin değerli vekillerinin mirasını korumak hepimizin görevidir. Millet egemenliğinin simgesi olan meclisimizi işlevsiz bırakmak isteyenlere, yetkiyi yeniden saraylara teslim etmek isteyenlere geçit vermemek hepimizin sorumluluğudur. Bu sorumluluk, sadece bugünümüzle değil çocuklarımızın geleceğiyle de yakından ilgilidir. Mustafa Kemal Atatürk, işte bu nedenle meclisimizin kuruluş yıldönümü çocuklara armağan etmiştir. Cumhuriyetimizin yeni nesillerin elinde büyüyüp gelişmesini istemiştir” dedi. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA