BALIK TESİSLERİ KURULUYOR KENT KAMUOYU SESSİZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BALIK TESİSLERİ KURULUYOR KENT KAMUOYU SESSİZ!


 

Muğla’dan kovulan balık çiftliği şirketleri Mersin sahillerine çöreklenirken, Baro Başkanı Yeşilboğaz dışında kent kamuoyundan henüz bir tepki gelmedi.

SONER AYDIN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Silifke, Anamur ve Aydıncık sahil şeridinde balık çiftliği kurmak isteyen şirketlere Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporu verdi. 2018 yılından bu yana 42 balık çiftliği projesine onay veren Bakanlık, Silifke’deki tarihi Dana Adası Mevkii açıklarında çiftlik kurmak isteyen bir şirketin daha başvurusunu onayladı. Halen onlarca proje raflarda onay beklerken, Gündoğdu, Agromey, MM Marin ve Kılıç Deniz Ürünleri projesi onaylanan şirketler arasında öne çıktı. 
BAKANLIKTAN YENİ ÇED İZNİ
Geçtiğimiz günlerde 32 balık çiftliği projesine onay veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gündoğdu Su Ürünleri’nin Silifke Dana Adası mevkiinde kurmak istediği balık çiftliği için hazırladığı raporu onayladı. 101.250 m2 deniz alanında oluşturulacak Gündoğdu 6 Nolu Tesis’te yıllık 2 bin ton çipura ve levrek balıkları yetiştirilecek. Proje alanı, deniz yüzeyi olduğundan ÇED sürecinin tamamlanmasından sonra Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden kiralama yapılacak. ÇED raporunda balık çiftliklerinin doğaya zararından bahsetmeyen şirket, proje alanı çevresinde yer alan 3 bin yıllık Dana Adası’ndaki arkeolojik bulgulara rağmen projenin herhangi bir arkeolojik sit alanı içerisinde kalmadığını öne sürdü.

KENT KAMUOYU SESSİZ!
Muğla’dan kovulan balık çiftliği şirketleri Mersin sahillerine çöreklenirken, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz dışında kent kamuoyundan henüz bir tepki gelmedi. 31 Mart seçimleri öncesi balık çiftliklerine karşı olduklarını belirten Belediye Başkanları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve çevreciler henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz ise balık çiftliklerine karşı yaptığı açıklamada, balık çiftliklerinin Mersin kıyılarını tehdit ettiğini ifade ederek, “Türkiye’nin önemli turizm potansiyeline sahip olan Mersin’in, en bakir yerlerinden biri konumunda olan cennet koyuna balık çiftliği kurulmasına izin verilmesi mantıkla bağdaşmamaktadır” ifadesini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA