"ÇERNOBİLİ UNUTMA, UNUTTURMA !" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"ÇERNOBİLİ UNUTMA, UNUTTURMA !"


 

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Çernobil faciasının 33 yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamasında, ’Çernobili unutma, unutturma’ çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yazılı açıklamasında, "33 yıl önce Ukrayna'nın Kiev kentindeki Çernobil Nükleer Santrali'nde gerçekleşen patlamayla, reaktörün içindeki radyasyonun büyük kısmı çevreye yayılmış, yıllar içerisinde yüz binden kişinin ölümüne sebep olmuştur. Yapılan bilimsel araştırmalarda, Çernobil nükleer santralinde yaşanan patlamanın ardından ortaya çıkan radyasyonun, bulutlar aracılığıyla dünyanın dört bir yanına taşındığı ortaya kondu. Radyasyonun etkisi Türkiye'ye kadar gelmiş; toprağımızın, suyumuzun, havamızın zehirlenmesiyle birlikte insanlarımız da zehirlenmiştir. Akkuyu'ya ve Sinop'a nükleer santral kurarak, kenti marka haline getireceğini söyleyenler, büyük bir hevesle nükleer santral kurma çabası içinde olanlar bilmelidir ki; Çernobil faciası, insanların yaşam hakkını yok eden, dünyanın başına gelen en büyük felakettir. Ancak görülüyor ki, bu felaket ders olmamış. Nükleer sevdalılarını, yaşam ve çevre felaketi yaratacak, pahalı elektrik üretecek, Türkiye'yi daha da dışa bağımlı hale getirecek nükleer santral yapımından vazgeçmeye davet ediyoruz. Ülkemizin nükleer santrallerden üretilecek elektriğe ihtiyacı yoktur. Toplum sağlığı için temiz enerji kaynakları tercih edilmelidir.  Akkuyu'da ve Sinop'ta yapımı devam eden nükleer santral için, sadece o bölgelerde yaşayan insanlar değil, ülkemizde yaşayan herkes mücadele ederek, Çernobil'i unutturmamalıdır " ifadesini kullandı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA