MERSİN, ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELEDE KARARLI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN, ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELEDE KARARLI


 

Çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında Mersin’de yürütülen çalışmalara ilişkin aylık değerlendirme toplantısı yapıldı.

İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı başkanlığında yapılan toplantıda, İŞKUR, SGK ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar değerlendirildi, kurum temsilcileri yaptıkları çalışmaları anlattı. 

Mersin'de çocuk işçiliği alanında başarılı çalışmalar yapıldığının altını çizen Sarı, "Elbette sorunun çözümüne yönelik yüzde 100 sonuç aldığımız söylenemez ancak diğer illere göre Mersin, en başarılı iller arasındadır. Sorunun çözümüne yönelik öncelikle eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına hız verdik. Özellikle bahar mevsimi ile birlikte tarımda ve sanayide çocuk işçiliğinin önlenmesi için kamuoyu duyarlılığı sağlamak amacıyla okullarda eğitim olmak üzere yazılı ve görsel çalışmalara hız vereceğiz" dedi. 
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve Mersin'de de çocuk işçiliğinin en fazla yaşandığı alanın tarım sektörü olduğunu kaydeden Sarı, "Bu nedenle çalışmalarımızı tarımda, sanayide ve sokakta çalışan çocuklar olarak sürdüreceğiz. Bu sorunun çözümünde özellikle ailelerin bilinçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır" diye konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA