ORMAN YANGINLARI ÖNLENEBİLİR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMAN YANGINLARI ÖNLENEBİLİR!


 

‘2019 Yılı Mersin İli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyon Toplantısı’ Mersin Valisi Sayın Ali İhsan Su Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, yaz aylarında çıkan orman yangınlarına karşı alınacak önlemler konuşuldu.

Haber Merkezi

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Abdulhamit Erguvan ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Bölge Müdür Yardımcıları Durmuş Bilal Akkuş, OYM Şube Müdürü Mehmet Alper, Mersin Orman İşletme Müdürü Hüseyin Çakıcıoğlu katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Vali Su, ülkemizde her yıl çeşitli büyüklükte yangınların çıktığına, hatta hiç akla gelmeyen sebeplerden bile çok büyük orman yangınlarının meydana gelebileceğine işaret etti. En büyük temennilerinin hiçbir yangın olayının yaşanmaması olduğunu ifade eden Vali Su, gerçekleştirilen toplantıyla birlikte yaşanması muhtemel yangın olaylarının önüne geçilebilmesi için gerekli bütün tedbirlerin de alınacağını sözlerine ekledi. Sözlerini ülkemizde yangına müdahale kapasitesi ile imkânlarının eskiye nazaran çok fazla arttığının altını çizen Vali Su Orman Genel Müdürlüğünün son 10 yıldır gerek helikopter filosu ve yangın söndürme uçaklarıyla gerekse de teknolojik altyapısı gelişmiş arozözleriyle orman yangınlarına kısa sürede etkin bir şekilde müdahale edildiğini vurguladı. İlimizde yangına hassas bölgelere yakın yerlerde 24 saat esasına göre hazır bekleyen ekiplerin bulunduğunu da dile getiren Vali Su, oluşabilecek herhangi bir yangın olayında vakit kaybı yaşanmadan anında müdahale edilerek, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının da üzerine düşen görevi eksiksiz bir şekilde yerine getirileceğinden emin olduğunu ifade etti.
Bölge Müdürü Yılmaz’ın, 2019 yılında ormanlarımızda olası çıkabilecek yangınlarla mücadelede alınacak tedbirlerle ilgili yaptığı sunumun ardından, işbirliği ve koordinasyon konuları katılımcı kurum ve kuruluş temsilcileri ile görüşülüp bilgi alışverişinde bulunuldu. 2019 Yılı Mersin İli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyon Kararları 25 madde halinde karara bağlanarak imzalandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA