TARSUSLULARI BÜYÜLEDİLER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUSLULARI BÜYÜLEDİLER


 

Klasik müziğin efsane temsilcisi Niccolo Paganini yorumuyla adından sıkça söz edilen Hüseyin Ulutaş ve Quartet Mapa, performanslarıyla Tarsusluları büyüledi.

Haber Merkezi 

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler müzikseverle buluşmaya devam editör. 2 Mayıs’a kadar sürecek olan festival kapsamında Tarsus ilçesi St. Paul Anıt Müzesi’nde ‘Quartet Mapa’ müzik topluluğu konseri düzenlendi.
Konserde, Hüseyin Ulutaş’ın solo keman için düzenlediği Üçleme, Paganini’nin Caprice No: 24, Moses Fantasie ve Cadılar Dansı ile birlikte Ali Ekber Çiçek’in Haydar Haydar, Bazzini’nin Cüceler Dansı, Wienawski’nin Polonaise, eserleri seslendirildi. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konser sonunda ise Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, dakikalarca ayakta alkışlanan sanatçılara çiçek takdim etti.
Bu yıl 18’incisi düzenlenen festival 2 Mayıs’ta müziğin bir başka efsane ismi Can Atilla’yı sanatseverler ile buluşturacak. 

“151.YILDA 151 ETKİNLİK YAPILACAK”
Konsere katılan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise önemli açıklamalar yaptı. Bozdoğan, Tarsus’un 10 bin yıllık bir kent tarihinin olduğunu ifade ederek, “Tarsus Belediyesinin bu yıl 151. Yılını kutluyoruz. 151. Yılında da elbette 151 tane çok önemli etkinlik yapacağız. Tabi bu etkinlik için sizlere ihtiyacımız var. Tarsus kültürel etkinliklere aç bir kent. Hani Shakespeare in çok güzel bir oyununda son bir sözü vardı; “Bazı yıkılışlar, büyük kalkışların teşvikçisidir.” Bizim de olaya bakışımız Tarsus için buydu. Kentimizin tanıtımı açısından sportif aktivite ile kültürel etkinlikleri çok önemsiyoruz. Tarsus’un tarihi dokularını tanıtacağız. Bunu hep birlikte başaracağız. İnanın kadim kentimiz her şeyi fazlasıyla hak ediyor” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA