KOCAMAZ’A TEPKİLİ ESNAFIN GÖZÜ SEÇER’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOCAMAZ’A TEPKİLİ ESNAFIN GÖZÜ SEÇER’DE


 

Anıt Katlı Kavşağı’nda incelemelerinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, 19 Mayıs’a açılış sözü verirken, esnaf çalışmaların uzamasından dolayı eski belediye başkanı Kocamaz’a tepkili.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, katlı kavşak projelerinin 4'üncüsü olan Anıt Katlı Kavşağı’nın temeli 10 Kasım 2018’de atıldı. Dönemin Büyükşehir belediye başkanı İYİ Partili Burhannetin Kocamaz kavşağın 31 Mart seçimlerinden önce açılacağı sözünü verse de, seçim sürecinde inşaat sekteye uğradı. Seçimleri kazanarak büyükşehir koltuğuna oturan CHP’li Vahap Seçer, ilk iş olarak çalışmaları duran Anıt Katlı Kavşağı’na el attı ve çalışmalar yeniden başladı. Kavşaktaki çalışmaları yerinde inceleyerek yüklenici firma görevlilerinden bilgi alan Seçer, bölgedeki esnafı ziyaret ederek, devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

“19 MAYIS’TA AÇILACAK”
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Başkan Vahap Seçer, çalışmaların hummalı şekilde devam ettiğini dile getirdi. Kavşaktaki çalışmaların seçimden önce durduğunu hatırlatan Seçer, “Anıt kavşağının inşaatı uzun zamandır akamete uğramıştı. Buradaki esnaflar açısında önemli bir sorun yarattı. Hem çalışmaların uzaması hem de inşaatın verdiği rahatsızlık hat safhaya gelmişti. Özellikle seçim öncesi çalışmalarım sırasında bu bölgedeki esnaf gezilerinde çok yoğun şikayetler alıyorduk. Vatandaşlar benden söz almıştı, belediye başkanı olduğum takdirde inşaatın bitmesini istemişti. Haklılar, siftahsız dükkan kapatıyorlar. Ortaya çıkan toz, toprak da olumsuz etkiler bırakmıştı. Buradaki inşaatın akamete uğrama sebebi ise yüklenici firma ile belediyemiz arasında yaşanan bazı anlaşmazlıklar. İlk işimiz firma ile görüşmek oldu. Buradaki durumu anlattık kendilerine. Bir an önce çalışmalara başlanmasını istedik. Onlar da bizi kırmadı, çalışmalara başladı. 19 Mayıs’ta açılışı gerçekleştireceğiz” dedi. Anıt Katlı Kavşağı'nın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda hizmete açılacağını aktaran Seçer, açılışı bayramla taçlandıracaklarını kaydetti. 

ESNAFTAN KOCAMAZ’A TEPKİ
Büyükşehir Belediye eski Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından 10 Kasım’da temeli atılan, 31 Mart seçimleri öncesi açılış sözü verdiği Anıt Kavşağı’nda çalışmalar seçime 15 gün kala durdu. Yaklaşık 25 gün çivi çakılmayan kavşağın etrafındaki esnafın birçoğu kepenk kapatma noktasına geldi. İş yapamadıkları için kiralarını ve borçlarını ödeyemeyen esnaf, Başkan Vahap Seçer’e teşekkür ederken eski Başkan Kocamaz’a ateş püskürdü. 

SAATE 5 BİN ARAÇ GEÇECEK
Yaklaşık proje maliyeti 33 milyon TL olan kavşakta 369 adet fore kazık ve 19.80 metre uzunluğunda 130 Adet Prekast Kiriş yerleştirmesi tamamlandı. Saatte 5 bin 376 aracın geçeceği kavşakta, doğu–batı istikametinde battı-çıktı transit geçit, kuzey-güney istikametinde ise sinyalize geçiş yapılacak. Ulaşım Master Planına göre yapılan bu projenin dalış ve çıkış uzunluğu ise 450 metre, toplam proje uzunluğu ise 800 metre olarak belirlendi. Planlanan hemzemin sinyalize kavşak ile H. Okan Merzeci Bulvarı, Kuvayi Milliye Caddesi ve Mezarlık Caddesi arasındaki bağlantı sağlanarak trafiği büyük oranda rahatlatacak katlı kavşak 2019 yılının Şubat ayında vatandaşların kullanımına açılacak. Bu proje sayesinde vatandaşların yıllık zaman kazancı, 9 milyon 691 bin 158 TL, yıllık yakıt tüketimi kazancı 7 milyon 653 bin 812 TL, yıllık emisyon kazancı 4 milyon 679 bin 848 TL olmak üzere milli ekonomiye toplamda 22 milyon 24 bin 818 TL kazanç sağlayacak.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA