AVUKATLAR: “KAYGILIYIZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVUKATLAR: “KAYGILIYIZ!”


 

Mersin’de bir grup avukat cezaevlerinde süren ve bazı tutukluların ölüm orucuna çevirdiği açlık grevlerine dikkat çekerek, kaygılı olduklarını söylediler.

SONER AYDIN

Cezaevlerinde 5 Ocak’ta başlayan açlık grevlerinde kritik aşamaya gelinirken, sivil toplum kuruluşlarından duyarlılık çağrısı geldi. Geçtiğimiz günlerde Mersin Adliyesi bahçesinde basın açıklaması gerçekleştirmek isteyen ancak izin verilmeyen Özgürlük İçin Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, adliye bahçesinde yeniden bir araya geldi. Burada dernek adına açıklama yapan Hoşyar Sarılyıldız, söz konusu eylemlerde kritik aşamanın geçilmesine rağmen hükümetin görmezden geldiğini savundu.

“YAŞAM HAKKINI HER KOŞULDA KUTSAL GÖRÜYORUZ”

Yaşanan can kayıpları, devam eden açlık grevleri ve dün başlatılan ölüm oruçları nedeniyle kaygılı olduklarını dile getiren Sarıyıldız, “Bizler daha fazla can kaybının yaşanmaması, kritik aşamaya gelen açlık grevcilerin ve ölüm orucuna başlayan 15 siyasi tutsağın haklı, hukuki ve meşru taleplerinin yerine getirilmesini talep ediyoruz. Buradan açıkça belirtmek istiyoruz ki, yaşanan ve yaşanabilecek bütün can kayıplarından, oluşacak her türlü sağlık sorunlarından eylemleri görmezden gelen siyasi iktidar sorumludur. Bizler hukukçular olarak yaşam hakkını her koşulda kutsal görüyor, her türlü hak ihlallerinin karşısında durduğumuzu ve duracağımızı, cezaevlerindeki açlık grevcilerin yaşadıkları hukuksuzlukları ve sağlık durumlarını düzenli olarak takip ederek rapor haline getirip ilgili kurumlara paylaşacağımızı ve insanlık onuru için mücadele etmekten hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA