MERSİNLİ ÖĞRENCİLERDEN GUİNNESS’LİK ESER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ ÖĞRENCİLERDEN GUİNNESS’LİK ESER


 

Mersinli öğrenciler 3 milyon toplu iğne ve 3 milyon pul kullanarak Hollandalı ressam Vincent Van Gogh’un ‘Yıldızlı Gece’ adlı tablosunu yaptı. 8 ayda yapılan 63 metrekare büyüklüğündeki tablo Guinness’e aday oldu.

SONER AYDIN

Koordinatörlüğünü Mersin Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Küresel Mirasa Rekor Yolculuğu Projesi’ kapsamında, 15 okul ve 5 bin öğrencinin katkısıyla rekor denemesi gerçekleştirildi. Dezavantajlı çocukları sanatla buluşturmak ve sanatı sevdirmek adına hazırlanan projede, pul sanatı tekniği ile 3 milyon toplu iğne ve 3 milyon pul kullanılarak Hollandalı Ressam Vincent Van Gogh’un “Yıldızlı Gece” isimli eseri 63 m2 büyüklüğündeki tabloya işlendi. 
Guinness’e aday gösterilen tablonun açılışı Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı’nda gerçekleştirildi. Açılışa Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Ankara Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, rekor denemesini kayıt altına alacak Guinness yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

“ESER, GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRMEYE HAK KAZANACAK”
Tablonun açılış töreni öncesi açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, eserin büyük bir emekle ortaya çıktığını söyledi. Eserin rekorlar kitabına gireceğine inandığını dile getiren Başkan Gültak, “Akdeniz Belediyesi olarak, kentimizi ve ülkemizin adını uluslararası arenaya taşıyacak olan ‘Küresel Mirasa Rekor Yolculuğu Projesi’ne dahil olmaktan onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. 15 okuldan 5 bin öğrencimiz,,öğretmenleri ile birlikte dünyaca ünlü Ressam Vincent Van Gogh’un, ‘Yıldızlı Gece’ adlı tablosunu, 63 metrekarelik uygulama alanına, 3 milyon toplu iğne ve 3 milyon pul kullanarak işlediler. Büyük bir emek ve zahmetle ortaya çıkan el emeği, göz nuru bu görkemli eserin, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanacağına yürekten inanıyorum. Büyük bir sabır ve özveri isteyen bu eseri yeniden ortaya çıkarıp, kentimize ve bizlere kazandıran öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. En değerli varlığımız ve geleceğimiz olan çocuklarımızı, dünyaca tanınan ve bilinen sanatçılar, kültürel ve sanatsal eserlerle buluşup, onlara yeni ve bambaşka ufuklar açan değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Eğitimin sadece dört duvar arasında geçen bir süreç olmadığını, hayranlık uyandıran bu sanatsal esere imza atarak ortaya çıkaran, çocuklarımızın ufkunun ve hayal dünyasının sınırı olmadığını kanıtlayan değerli öğretmen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sizler de bizim geleceğimizsiniz. Eğitim süreçlerine, öğretmen ve öğrencilerimize ve eğitim kurumlarımıza, Akdeniz Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü katkı ve desteği sunmaya daima hazırız. Kim ki eğitim ve öğretim için, çocuklarımız ve gençlerimiz için bir proje ve çalışma yapacak ise, bizler de her zaman tüm gücümüzle yanlarında olacağız” dedi.

RESSAM VE ŞAİR BİR ARAYA GELDİ
Ankara Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate ise, “Bugün çok uzun bir yolun sonudur. 8 ay önce Nihal Hanım, elçiliğimize bir e-posta gönderdi. ‘Böyle bir projemiz var, var mısınız?’ diye. Bizler de hemen bu proje destek verdik. Fakat bu projede en önemli rol oynayan kişiler öğrencilerimizdir. Parmakları ağrımıştır, gözleri ağrımıştır ama büyük eseri onlar yaptı. Tablonun adı ‘Yıldızlı Gece’ ve birazdan burada bütün parlaklığıyla yıldızları göreceğiz. Aslında burada 2 şey bir araya geliyor. Hem buranın büyük bir şairi hem de Hollanda’nın büyük bir ressamı. Ümit Yaşar Oğuzcan yıldız hakkında bir kıta yazmış. O kıtada ‘size avuç avuç yıldızlar getireceğim’ yazıyor. Bizim çocuklarımız bize avuç avuç yıldızlar getirdi. Kendilerine çok teşekkür etmek istiyorum. Van Gogh’da Hollandalıların çok gurur duyduğu büyük bir ressam. Hayatının büyük bir kısmını Fransa’da geçirdi. Resimde selvi ağacı var. Güzel bir tesadüf bu selvi Akdeniz selvisidir. Van Gogh’un tabloları hiç beğenilmiyordu, tablolarını kimseye satamıyordu. Bazen boya ya da fırça bile bulamıyordu. Bizim de hayatımızda bazen böyle zorluklar olabiliyor. Eminim siz sevgili öğrencilerde bazen böyle zor anlar yaşamışsınızdır. Fakat bu zorluklardan böyle güzel bir tablo çıkmış. Siz her zaman hayatınızı güzelleştirebilirsiniz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek tablonun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan Guinness yetkilileri de notlarını aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA