“DOĞA, RANT UĞRUNA KATLEDİLEMEZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DOĞA, RANT UĞRUNA KATLEDİLEMEZ!”


 

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, yarın Anamur’da yapılacak olan “Balık Çiftliklerine Hayır” mitingine katılım çağrısı yaptı. Doğanın rant uğruna kurban edilemeyeceğini belirten Aslan, balık çiftliği tesisi kuracak 20 şirkete dava açacaklarını söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Mersinde Anamur, Aydıncık ve Silifke sahillerinde kurulması planlanan balık çiftliği tesislerine karşı ses verme çağrısında bulundu. 
Mersin sahillerinde halkın tüm itirazlarına rağmen 20 adet şirketin ÇED raporlarının dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “Biz Mersinde Balık Çiftliklerine izin vermeyeceğiz “demesine karşın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını belirten Aslan, çiftliklerin birbirlerine çok yakın olduğunu söyledi. 

“DENİZİN DOĞAL YAŞAMI YOK EDİLECEK”
Mersinde yapımı planlanan balık çiftliklerinin kurulum biçiminin dünyada benzerine rastlanmadığını aktaran Aslan, “Çünkü 20 adet şirketin Balık Çiftlikleri Anamur, Aydıncık ve Silifke sahillerini kaplayacaktır. Birbirlerine çok yakın kurulması planlanan Balık çiftliklerinde kullanılacak olan kimyasalların, GDO’lu yemlerin, antibiyotiklerin ve balıkların dışkılarının yaratacağı kirliliğin yoğunluğu Anamur, Aydıncık ve Silifke de denizin ekosistemini ciddi bir şekilde zarara uğratarak, denizin doğal yaşamını yok edecektir. Anamur, Aydıncık ve Silifke de Uluslararası sözleşmelerle yaşam alanları korunan Akdeniz Fokları, Balık Çiftliklerinin yaratacağı kirlilikten çok olumsuz etkilenecektir. Mersinin Turizmi bitme noktasına gelecektir.  Rant uğruna, Doğal Hayat feda edilemez. Yaşam alanlarımızı ve Yaşam Hakkımızı korumak için Mersin Halkı Balık Çiftlikleri İstemiyor sloganı ile 4 Mayıs Cumartesi günü saat 15.30 da Anamur da eski Cumhuriyet Meydanında düzenleyeceğimiz Mitinge katılım için Mersinde bulunan tüm STK’ları, Meslek Odalarını, Belediye Başkanlarını, Turizm Şirketlerini ve Mersin halkını davet ediyoruz. Anamur Mitingine gitmek için Araçlarımız 4 Mayıs Cumartesi günü saat 09.00 da Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’ndan kalkacaktır. Kamuoyuna duyurulur” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA