EMEKÇİLER 3 FİDAN’I ANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKÇİLER 3 FİDAN’I ANDI


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu 47 yıl önce katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı.

SONER AYDIN

6 Mayıs 1972’de katledilen 68 kuşağının önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Mersin’de Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyesi emekçiler tarafından anıldı. Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirilen anmaya çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi de destek verdi. Platform adına açıklama yapan Disk Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Kemal Göksoy, 3 gencin idamlarının üzerinden 47 yıl geçtiğini anımsatarak, anıları önünde saygıyla eğildiğini söyledi. 

“MİRASLARI MÜCADELEMİZDE YAŞIYOR”
Gençlerin idamına onay verenlerin isimlerinin kaybolup gittiğini, üç fidanın ise milyonların yüreğinde, bilincinde ve mücadelesinde büyüdüğünü dile getiren Göksoy, “Deniz'i, Yusuf'u ve Hüseyin'i darağacına yollayanların amacı bellidir. Amaç işçi ve emekçilere gözdağı vermek, gelişen kitle hareketinin önüne set çekmek idi. Amaç anayasal hakların alanını daraltarak halkı susturmak idi. Anayasa'yı bizzat ortadan kaldıran 12 Mart faşist cuntası, gençlerimizi Anayasa'yı ortadan kaldırmaya çalışmak suçundan TCK'nın 146/1 maddesi uyarınca idama gönderdi. 12 Mart hukuku, 12 Eylül faşist cuntasının Anayasası ile pekiştirilmiştir ve bugün de AKP'nin antidemokratik yasa ve uygulamalarıyla devam etmektedir. Bugün Anayasa'yı açıkça ihlal eden ve tanımadığını ilan eden iktidar, kendisine karşı demokratik tepkilerini gösteren herkesi ‘suçlu’ olarak yaftalamakta, susturmaya çalışmaktadır. Ancak idam sehpasına ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun emperyalizm!’ sloganıyla çıkan gençlerimizin sesi susturulamadı. Ve onların darağacında bizlere bıraktıkları miras yaşamaktadır. Bugün onların bize bıraktığı miras, işçi sınıfının taşeron düzenine, güvencesizliğe, iş cinayetlerine, yoksulluğa, geleceksizliğe karşı mücadelesinde yaşıyor.
Bugün onların mirası, HES'lere, termik santrallere, nükleer santrallere, kentsel yağmaya karşı doğayı ve yaşamı savunma mücadelelerinde yaşıyor. Bugün onların bize bıraktığı miras, öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin bilimsel, özerk-demokratik üniversite mücadelesinde yaşıyor. Bugün onların bize bıraktığı miras, kadınların eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam mücadelelerinde yaşıyor. Bugün onların bize bıraktığı miras, Türkiye'nin dört bir yanında yüz binlerin türküsü, sloganı, bayrağı olarak 1 Mayıs'ta alanlarda dalgalandı” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA