TEMEL ÇATLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEMEL ÇATLADI


 

Akkuyu Nükleer Santrali’nin temeline dökülen temelin 2 defa çatlaması büyük tedirginlik yarattı. Uzmanlar felaket yaşanmadan temelin durdurulmasını istedi.

SONER AYDIN

Önceki gün Akkuyu Nükleer Santralin temelinde yaşandığı öne sürülen iki çatlağın yankıları sürüyor. İddialara göre, santral temelinde yaşanan ilk çatlağa Türkiye Atom Enerji Kurumu (TAEK) müdahale etti ve çatlaklar kırılarak ikinci beton döküldü. Ancak çok geçmeden zemin ikinci defa çatlıyor. Bunun üzerine temele üçüncü kez beton dökülüyor. Konun medyaya yansımasının üzerine Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) bir basın açıklaması düzenledi. Platform adına açıklama yapan dönem sözcüsü Osman Koçak, beton zeminin daha büyük ağırlıkların ve nükleer reaksiyonların hiçbiri yokken çatladığını söyledi. 

“TÜRKİYE’NİN ARTIK BİR NÜKLEER KAZASI VAR”
“Üzerinde yük olmayan bir beton neden çatlar” diye soran Koçak, “Gerek Akkuyu NGS firmasının gerekse taşeronluğunu yapan yerli ve milli firmaların böylesine ciddi bir inşaatta maliyeti düşürmek için beton kalitesini düşüreceklerine ihtimal vermek istemiyoruz. Bir tasarım sorunu olabileceğine de. Eğer böyle ise durum çok çok daha vahimdir. Genel Müdür Anastisia Zoteeva zemin sorunları ile uğraştıklarını söyledi. Fakat sorunun niteliği açıklanmadı. Gerek Akkuyu NGS’ye, gerek Rosatom’a gerekse Türkiye’nin karar vericilerine ve Nükleer Düzenleme Kuruluna düşen görev Türkiye kamuoyuna gerçekleri açıklamaktır. Gazetelerde çıkan haberler bir nükleer kaza haberidir. Türkiye’nin daha nükleer santrali olmadan zaten bir nükleer kazası var. Şimdi denetimsiz, hukuksuz, mühendisliğin de olmadığı bir proje var karşımızda. Bu projenin denetlenmeyeceği, hukukun da zaten işlemediği ortada. Projeye son verilmelidir. Yeni bir kaza daha büyük tehlikeler yaratacaktır” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA