BARODAN YSK’YA TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARODAN YSK’YA TEPKİ


 

Baro Başkanı yeşilboğaz, YSK’nın İstanbul seçimlerine dair verdiği karara tepki gösterDİ. YSK’nın iptal kararının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını savunan Yeşilboğaz, “Halkın iradesine, demokrasiye, hukuka darbe yapmıştır” dedi.

SONER AYDIN

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart’ta yapılan seçimin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerine dair verdiği yenileme kararına tepkiler sürüyor. Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar YSK’nın kararını “Halk iradesine darbe” olarak değerlendirdi. Baro adına açıklama yapan Başkan Bilgin Yeşilboğaz ise, kararın sadece belli bir siyasi grubu değil, AKP’ye oy veren vatandaşların dahi vicdanını rahatsız ettiğini söyledi.

“YSK’NIN VERMİŞ OLDUĞU BU KARAR HUKUKİ DEĞİL, TAMAMEN SİYASİDİR”
298 sayılı Seçim Kanunu’nun, sandık kurulu başkanı ve üyelerinin nasıl belirleneceğini açıkça ortaya koyduğunu aktaran Yeşilboğaz, “Aynı zarftan çıkan meclis üyesi, muhtar ve ilçe belediye başkanları kabul edilip, büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin iptal edilmesi, kararın siyasi olduğunun apaçık göstergesidir. Kısacası, aynı zarftan çıkan dört pusuladan üçünün kabul edilip, bir tanesinin kabul edilmemesi hukuk tanımazlıktır, toplumun aklıyla dalga geçmektir. Sandık kurulları,  kamu otoritesi tarafından belirlenmiş, sandık kurullarının görevi kesinleşmiştir. Sandık kurullarına kanunda belirtilen sürede itiraz edilmemiştir. Sandık kurullarının kanuna aykırı kurulduğu düşünülse dahi, seçim sonucuna nasıl etki ettiği somut olarak açıklanamamıştır. YSK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hiçbir hukuki dayanak olmadan iptal ederek, halkın iradesine, demokrasiye, hukuka darbe yapmıştır. Halkın özgür iradesi, devlet tarafından hiçe sayılmıştır. Siyasi iktidar seçime doğrudan müdahale etmiştir. Bu karar, bölünme tohumları atmaya yönelik bir karardır. Tarafsız ve bağımsız olması gereken YSK, bağımsızlığını tamamen yitirerek siyasi tavır takınmış ve taraf olmuş, skandal bir karar imza atmıştır. YSK’nın vermiş olduğu bu karar hukuki değil, tamamen siyasidir. Demokrasiye can veren değerler ayaklar altına alınmamalıdır, kanunlar çiğnenmemelidir. Görüyoruz ki, YSK bu kararla hukuk cinayetine ortak olmuştur. Bu karar; hukukun katledildiği, demokrasinin, adaletin, halkın iradesinin ayaklar altına alındığı kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Tarih, bu kararı verenleri unutmayacak, unutturmayacak. Hukuku çiğneyerek bu kararı verenler istifa etmelidir. Kanunsuzluğu, adaletsizliği ilke edinenlere de, kanun ve adalet bir gün lazım olacaktır” diye konuştu.

“HUKUKUN ÇİĞNENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Avukatların, hukukun çiğnenmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Bu hukuksuzluğa ne avukatlar, ne de toplum izin verecektir. Ülkemizin acilen mevcut otoriter ve baskıcı rejimden, özgürlükçü demokratik rejime geçmesine ihtiyacı vardır. Halkın iradesine yapılan bu ihanet, ülkemizin demokrasisi ve toplumsal barışı açısından telafisi mümkün olmayacak tehlikeli sonuçlara neden olacaktır. YSK’yı üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaya davet ediyoruz. Halkımızı bu konuda sağduyulu olmaya, 23 Haziran 2019’da yeniden yapılacak olan seçime İstanbulluları sandığa sahip çıkmaya davet ediyoruz. Hep birlikte bu ülkenin kurtarıcı iradesi olmak zorundayız, bu girdaptan kurtulmak zorundayız ve diyoruz ki; adalet için, hukuk için, özgür iradeniz için, kendinizi faşizme teslim etmeyin” şeklinde belirtti.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA