YABANCI GİRİŞİMCİLERE LİMAN VE SERBEST BÖLGE TANITIMI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YABANCI GİRİŞİMCİLERE LİMAN VE SERBEST BÖLGE TANITIMI


 

Türkçe konuşan girişimciler iş birliği için geldikleri Mersin’de dün Mersin Limanı ve Serbest Bölgesi’ndeki yatırım imkanları konusunda bilgilendirildi.

Haber Merkezi

Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında 16 farklı ülkeden gelen iş insanları Ankara ve Adana ziyaretlerinin ardından Mersin’e geldi.  
Mersin’e gelen heyet, Mersin Deniz Ticaret Odası’nı ziyaret ederek Oda faaliyetlerinin yanı sıra bölgemizdeki deniz ticareti, kent ekonomisi, Mersin Limanı ve yatırım konuları hakkında bilgi aldı. 
Balkanlar, Kafkasya, Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya gibi yakın coğrafyamızdaki ülkeler ile Almanya ve Rusya’da yaşayan 48 kişilik heyet, MDTO ziyaretinde Genel Sekreter Korer Özbenli ile yardımcıları Kpt. Halil Delibaş ve Kpt. Mesut Öztürk tarafından karşılandı. Toplantıya Mersin Serbest Bölgesi (MESBAŞ) Pazarlama ve İş Geliştirme Sorumlusu Bora Gedik ile TOBB Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Sorumlusu Birsen Karaloğlu da eşlik etti.  

MERSİN LİMANI, SERBSET BÖLGE’DEKİ YATIRIM İMKANLARI ANLATILDI
Toplantının açış konuşmasını yapan Genel Sekreter Korer Özbenli, Türkçe konuşan girişimcileri Mersin’de ve MDTO’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Ülkelerimiz arasındaki kültür, fikir ve dil birlikteliğinin, üretimi ve ticareti geliştirmek üzere yeni iş birlikleri ile taçlanması, gönül bağımızın daha da güçlenmesi en büyük temennimiz” ifadelerini kullandı. 
MDTO Genel Sekreter Yardımcısı Halil Delibaş, toplantıda yaptığı sunumda MDTO’nun çalışmaları hakkında bilgi verdi, Türkiye ve Mersin deniz ticareti ile Mersin Limanı yük hareketlerine ilişkiler veriler paylaştı. 
MESBAŞ Pazarlama ve İş Geliştirme Sorumlusu Bora Gedik ise, Mersin Serbest Bölgesi’nde yatırım imkanları ve başta vergi avantajları olmak üzere serbest bölgede yatırımcılara sağlanacak avantajlar hakkında bilgi verdi. 
Soru-cevap şeklinde ilerleyen toplantıda girişimcilerin bir kısmı İran’a uygulanan ambargolar nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Bazı iş insanları ise bir yıl önce hizmete giren Bakü, Tiflis Ceyhan hattının beklediklerini maliyet avantajını sağlayamadığından söz etti.  Denizyolu nakliyesinin sağlayacağı avantajların değerlendirildiği toplantıda, Mersin Limanı bağlantılı denizyolu hatlarına ilişkin bilgiler de paylaşıldı. 
Toplantı, Türkçe konuşan girişimcilerin ülkelerine özgü hediyeleri MDTO Yönetimine takdimi ile sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA