BELEDİYELERE ‘DAVACI OLUN’ ÇAĞRISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYELERE ‘DAVACI OLUN’ ÇAĞRISI!


 

Mersin’de balık çiftçiklerine karşı yargı mücadelesini büyütmek isteyen çevre dernekleri Büyükşehir ve Anamur Belediyeleri’ne yargı sürecine dahil olma çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Anamur Temsilciliği’nden belediyelere; balık çiftliklerine karşı yürütülen yargı sürecine dahil olma çağrısı yaptı. 
Anamur’da 4 Mayıs 2019 tarihinde yapılan miting sonrası Anamur Belediye Meclisi tarafından, balık çiftliklerinin ve mermer ocaklarının zararlarını araştırmak ve bunlara karşı duruş geliştirmek adına karar alındığının anımsatıldığı açıklamada, “Belediye Meclisi toplantısı sırasında Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ve Belediye Meclisi üyelerinin çoğunluğu tarafından balık çiftliklerinin zararlı olduğu ve kurulumunun iptal edilmesi gerektiği yönünde görüş belirtilmiştir. Belediye Meclisi tarafından alınan bu karar, olumlu bir karar olmakla birlikte Anamur da dahil olmak üzere nerdeyse tüm Mersin sahillerinde kurulması planlanan 20 adet balık çiftliğine karşı açacağımız davalar için 7 gün gibi çok kısa bir zaman kaldığı gerçeği karşısında zamanlaması ve işlevi açısından sıkıntılar içermektedir. Gerek miting sırasında gerek daha önce yapmış olduğumuz açıklamalarda da belirtmiş olduğumuz gibi, balık çiftlikleri ile mermer ocaklarının çevreye, doğaya ve insan sağlığına zararları konusunda, halkın yanında duran bilim insanları tarafından bugüne kadar bir çok açıklama yapılmıştır ve zararları tartışmasız biçimde ortadadır. 

“HENÜZ GEÇ KALMADINIZ”
Özellikle balık çiftliklerinin kurulumuna dair ÇED sürecinin başlatıldığı 2018 Temmuz ayından itibaren MERÇED olarak Anamur, Aydıncık, Silifke ve Mersin’de farklı tarihlerde düzenlediğimiz konferanslarda bu konu halkımıza anlatılmıştır. Anamur’da düzenlenen konferansların kayıtları, belediyede yer almaktadır. Özellikle Çevre Bilimleri Uzmanı Doçent Doktor Enver Yaser Küçükgül ile halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa’nın konferanslarda yapmış oldukları konuşmalar ve bilimsel açıklamalar, basında da yer almış olmakla bu konuda tekraren bir araştırma komisyonu kurulması gerekliliği bulunmamaktadır. Bu gerekliliğin olduğu kabul edilse bile, dava açma süresinin bitmek üzere olduğu gerçeği karşısında gecikmiş bir karar olduğu ortadadır. 
Ancak dava açma süresi bitmemiş olmakla, Belediye Meclisi tarafından yeni bir karar alınarak bu davaları birlikte açma hazırlığında olan MERÇED ve Mersin Barosu’nun yanında yer almak için henüz geç kalınmış değildir. 

“VAHAP SEÇER’DEN HABER BEKLİYORUZ”
Bu anlamda, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, balık çiftliklerine karşı açacağımız davalara bizimle birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de katılması isteğiyle MERÇED ve diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte 07.05.2019 tarihinde yapmış olduğumuz ziyaret de olumlu geçmiştir. Ziyaret sırasında Vahap Seçer ile, balık çiftliklerinin zararlı etkilerini bildiğini ve bu konuda halkın yanında olacağını; davaları birlikte açma konusunda ise, yetkili kurulları ile görüştükten sonra alınan kararı bildireceğini ifade etmiştir. Bizleri oldukça nazik biçimde karşılayan ve çevrenin korunması gerektiği yönündeki açıklamalarıyla içimizi ferahlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, meclis toplantısında balık çiftliklerine karşı olduğunu belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ile Anamur Belediye Meclisi üyelerine, gösterdikleri duyarlılık nedeniyle ayrı ayrı teşekkür ederiz. 
Ayrıca bu konuda talep olması halinde Anamur Belediye Meclis Üyelerine tarafımızca da bilgilendirme yapılabileceğini duyururuz” denildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA