MERSİN’DE AVRUPA GÜNÜ ÇOCUKLARLA KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE AVRUPA GÜNÜ ÇOCUKLARLA KUTLANDI


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi 9 Mayıs Avrupa Günü’nü özel çocuklarla iftar yemeğinde kutladı.

Haber Merkezi 

Avrupa Birliği (AB)Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri 9 Mayıs Avrupa Günü’nü, Türkiye’nin 20 kentinde düzenledikleri etkinliklerle kutladı. Konserler, iftar sofraları, sergilerlerle her ilde farklı bir etkinlikle AB ve Türkiye arasındaki işbirliği hakkında farkındalık yaratılması hedeflendi. 
Etkinlikler kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) AB Bilgi Merkezi, Mersin’de 9 Mayıs Avrupa Günü’nü Mezitli Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde engelli öğrenciler ve aileleri için düzenlediği iftar yemeği ile kutladı. MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Fuad Budur’un da katıldığı gecede NTV, gerçekleştirdiği canlı yayın ile Mersin ismini ve çalışmaları tüm Türkiye’ye duyurdu. 
Mezitli Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin halkoyunları gösterisi ile başlayan iftar yemeği, çevre okulların müzik öğretmenleri ve yine engelli öğrencilerin söylediği şarkılar eşliğinde devam etti. Öğrencilerin yaptığı el sanatları sergisi ise büyük beğeni topladı. Öğrenciler ve aileleri gece boyunca bir taraftan keyifle yemeklerini yerken diğer taraftan pistte doyasıya eğlendi. 

“SOSYAL SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ”
“AB Bilgi Merkezi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde 1996 yılında kurulmuştur ve ülkemizde kurulan ilk AB bilgi merkezlerinden biridir” diyen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Fuad Budur, o tarihten bu yana AB ile ilgili konularda toplumun her kesimine hitap eden aktiviteler düzenlediklerini anlattı. Akademisyenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, mülteciler, dezavantajlı gruplar gibi farklı hedef grupları ile çalıştıklarını kaydeden Budur, farkındalık oluşturmak adına hareket ettiklerini vurguladı. 
“MTSO olarak sosyal sorumluluklarımızın farkındayız. Sadece ekonomik hayatın içerisinde değil, yaşamın her alanında olmak isteyen bir kurumuz” diyen Budur şunları söyledi: 
“Bugün de Avrupa Günü nedeniyle Mezitli Özel Eğitim Uygulama Merkezinde Engelli öğrencilerimiz, çocuklarımız ve aileleri ile birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz.”
Mersin’de Avrupa Günü çocuklarla kutlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA