“Yanlıştan dönün!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Yanlıştan dönün!”


 

Mersin Tabip Odası Başkanı Antmen, TTB Merkezi Konsey üyelerinin ceza almalarına tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyelerinin "Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur" konulu açıklamaları nedeniyle ceza almalarına Mersin’den tepki geldi. Mersin Tabip Odası’nda yapılan açıklamaya, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, KESK ve DİSK’e bağlı sendikalar ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda hekim katıldı. Hekimler adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, yargı sisteminin en yakın zamanda karardan dönmesini istedi.

“DÜŞÜNDÜĞÜNÜ İFADE ETMEK SUÇ HALİNİ ALMIŞTIR”
Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, TTB'nin 1 Eylül 2016 tarihli ‘Bu Topraklarda Eşitlik ve Barış İçinde Yaşamamız Çok Mümkün’ başlıklı açıklamayı da karara dâhil ettiğini ve bu nedenle her Merkez Konsey üyesinin ikişer kez mahkûmiyet aldığını belirten Antmen, “Bu iki açıklama nedeniyle dönemin 10 Merkez Konsey üyesine 2halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçundan 2'şer kez 10'ar ay hapis, 1 üyeye ise 3 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası verilmesine karar vermiştir. Hekimlik, karşısındaki insanın ayrım yapmaksızın acılarını dindirmek, yaşam kalitesini yükseltmek ve hayatını kurtarmak üzere icra edilen bir meslektir. Savaş ise toplumda derin yaralar açan, kitlesel ölümlere neden olan insanlarda onarılması zor ruhsal travmalara yol açan bir felakettir. Hekimlik siyasi iktidar ve ülke çıkarlarından bağımsız olarak ölümün karşısında durmaktır. TTB, hekimlik mesleki ilkeleri ve etik kuralları çerçevesinde daha önceleri de sebebi ne olursa olsun şiddet ve teröre karşı olduğunu, insan hayatının her değerin üzerinde tutulması gerektiğini her fırsatta ifade etmiştir. Asli görevi insan yaşamını korumak ve yaşam hakkını savunmak olan hekimlik mesleğinin, evrensel bir mesleki prensibi de ölüm ve savaşlara karşı çıkmaktır. Bu karar savaş karşıtlığına, demokratik mesleki örgütlenmemiz ve birliğimize verilmiş bir cezadır ve toplum vicdanını zedeleyeceği gibi, Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası anlaşmalarda düşünce ve ifade özgürlüğünün tesisi konusunda verdiği sözlere de zıt bir tutumdur. Maalesef mevcut şartlarda ülkemizde düşünmek ve düşündüğünü ifade etmek suç halini almıştır. İçeriği savaş karşıtlığı olan bir açıklamanın halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme gibi bir ifade ile tanımlanması ve bu gerekçe ile cezalandırılması anlaşılabilir bir durum değildir” dedi. 

“ÖLÜME KARŞI YAŞAMI SAVUNMAK MESLEKİ SORUMLULUK”
 Hekimlerin her durumda ölüme karşı yaşamı savunmalarının mesleki sorumlulukları gereği olduğunu kaydeden Tabip Odası Başkanı Antmen, “Bizler, Mersin'deki Emek ve Demokrasi örgütleri olarak, görüşünü özgürce ifade etmenin bir suç olmaktan çıkarılmasını talep ediyoruz. İktidara hoş görünmeyen her ifadenin yargılanarak cezalandırılmasını kabul etmiyoruz.  Hekimlerin her durumda ölüme karşı yaşamı savunmalarının mesleki sorumlulukları gereği olduğunu belirtiyor, ülkemiz yargı sisteminin en yakın zamanda bu büyük yanlıştan dönmesini talep ediyoruz” diye konuştu. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA