MESKİ’Lİ SPORCUDAN OKÇULUKTA BÜYÜK BAŞARI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ’Lİ SPORCUDAN OKÇULUKTA BÜYÜK BAŞARI


 

MESKİ çalışanı Ümit Karadiken dünyanın en büyük geleneksel Uluslar Arası Okçuluk Turnuvası’na katılmaya hak kazandı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından düzenlenen 7. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu organizasyonunun bölge elemelerine katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü çalışanlarından Ümit Karadiken elemelerden geçerek Fetih Kupası finallerine katılmaya hak kazandı.

Aralarında dünyanın 50 ülkesi ve Türkiye’den olimpik ve geleneksel okçularınında bulunduğu 500 sporcunun katılımıyla düzenlenecek 7. Uluslararası Fetih Kupası müsabakaların beraberinde, 27-28-29 Mayıs 2019 tarihlerinde  düzenlenecektir. 7’nci Fetih Kupası’na katılımın yoğun olması sebebiyle yarışmaların öncesinde Burdur, Ankara, Tokat, Elazığ ve İstanbul’da binlece okçunun katılımıyla Geleneksel Türk Okçuluğu Bölge elemeleri düzenlendi.
Elazığ’da düzenlen elemelere katılan MESKİ Genel Müdürlüğü, Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışmakta olan Ümit Karadiken 420 sporcunun katıldığı elemelerde kontejanına girerek İstanbulda düzenlenecek olan Dünyanın en büyük geleneksel uluslar arası okçuluk turnuvası finallerinde yarışmaya elde etti. 
Okçular Vakfı tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Fetih Kupasında 50 ülkeden dünyanın en iyi okçularınında aralarında bulunduğu 500 sporcu dereceye girmek için yarışacak. Fetih Kupası müsabakaları 27 Mayıs 2019 tarihinde Okçular Tekkesin’de başlayacak ve 29 Mayıs günü finalleri ile sona erecek.
Finallerinde mücadele etme hakkı kazanan Ümit Karadiken, " Atalarımızdan kalan bu kültürel mirası layıkıyla öğrenip ve gelecek nesillerinde yaşatması için özveriyle çalışıyorum. Öğrenmekle kalmayıp öğretmeninde ayrı gururunu yaşıyorum. İstanbul'un fethi kutlamaları kapsamında yapılacak olan dünyanın en büyük geleneksel okçuluk turnuvasında Mersin’i en iyi şekilde temsil edip derece elde edeceğime inanıyorum." ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA