MESKİ’DEN BAKTERİ YALANLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ’DEN BAKTERİ YALANLAMASI


 

MESKİ Genel Müdürlüğü, ‘Şehir suyunda Lejyoner bakteri olduğu, suların içilemeyeceği’ yönündeki haberleri yalanladı.

Haber Merkezi

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sosyal Medyada yer alan Mersin’de şehir suyunda Lejyoner bakteri olduğu, suların içilemeyeceği ile ilgili dolanan asılsız haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik gereğince İçmesuyu kalitesinin denetim altında tutulması maksadıyla il genelinde Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı ekipleri ile İdaremiz görevlileri eşgüdüm dahilinde düzenli olarak çalışmalar yürütmektedirler. Halk Sağlığı ekipleri tarafından içmesuyu şebekemizden ve içmesuyu depolarımızdan gerekli numuneler alınarak Halk Sağlığı Laboratuarında analiz edilmektedir.
Ayrıca içmesuyunun temizliği ve standartlara uygunluğunu takip ve denetim amacı ile merkezde ve ilçelerde teknik ekiplerimiz haftanın 7 günü çalışmalarına devam etmektedirler. "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe göre İçmesuyu şebekemizden kurumumuz personelleri tarafından da düzenli olarak her gün içmesuyu numuneleri alınmakta olup, MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuarımızda analizleri yapılmaktadır.
Bu açıklamalar çerçevesinde Genel Müdürlüğümüzce halkımıza sağlıklı ve içilebilir su verilmesi noktasında gerekli hassasiyetin gösterildiği açık olup, sosyal medya hesapları aracılığıyla ileri sürülen yanıltıcı, maksatlı ve mesnetsiz bilgilerden ziyade İdaremizin açıklamalarının esas alınması gerektiği kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA