ANAMUR, MERMER OCAĞINA KARŞI AYAKTA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR, MERMER OCAĞINA KARŞI AYAKTA


 

İtirazlara rağmen Anıtlı Mahallesi’ne yapılması planlanan mermer ocağına karşı ayağa kalkan Anamurlular, projenin cinayetten farksız olduğunu dile getirdi.

Haber Merkezi

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası, muz ve avokado üretiminin yoğun olduğu Anıtlı Mahallesi’ne yapılması planlanan mermer ocağına karşı AKP İlçe Başkanı ile görüşme gerçekleştirdi. AKP İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen ziyarete, Korucuk, Çamlıpınar, Uçarı, Lale, Demirören, Güngören, Anıtlı, Karaağa, Yakacık, Kaledran ve Karaçukur Mahallesi Muhtarları da katıldı. 

“ANITLI’YA MERMER OCAĞI YAPILMASI CİNAYETTİR”
Mermer ocağı hakkındaki görüşlerini ve isteklerini dile getiren Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, “Anamur Tarımının şah damarı olan Muz ve Avakado üretim merkezinin içine mermer ocağı yapılması bir cinayetten farksızdır. Mermer ocağının tarım arazisi içinde yapılmasını anlamak mümkün değil mermer ocağını başka yere açabiliriz ama muzu ve avokadoyu her yere ekemeyiz bölge üreticimizin tek geçim kaynağıdır. Bu sorun yalnızca Anıtlı Mahallesinin değil tüm Anamur’un sorunudur. Burada ziraat odamız tarafından avokado üretim projeleri başlatıldı. Mermer ocağı bu projelerin sonu olur bu konuyu Ankara’ya taşımak istiyoruz. Biz mağduriyetimizi yetkililere iyi bir şekilde izah ettiğimiz zaman kesinlikle mermer ocağının iptal edileceğine yürekten inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanımız milli tarım politikasından bahsederken böyle bir mermer ocağını tarım arazisinin ortasına müsaade edileceğine bizler inanmıyoruz” diye konuştu. 

AKP İLÇE BAŞKANINDAN MUHTARLARA DESTEK SÖZÜ
AKP Anamur İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz ise, “Anıtlı açık muz üretim bölgesi biliyorum, Avakado üretim projelerinin yer aldığı bir bölge buralarda tarım üretimine zarar verecek bu tür girişimleri ÇED raporlarını inceleyerek ilgili bakanlığa taşıyacağız, muhtarlarımız rahat olsun konuyu ilgili bakanlığa götüreceğim” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA