“ORTAK AKIL BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ORTAK AKIL BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURACAĞIZ”


 

SMMMO Başkan adayı Gökgün, 2019-2022 döneminde ortak akıl oluşturarak, meslek sorunlarına çözüm bulacaklarını söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) 23-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Genel Kurul öncesi, Çağdaş Demokrat Muhasebeciler grubu listesini tanıttı. Oda konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına katılım bir hayli yoğun olurken, salonda sık sık alkışlar yükseldi. 

“ODAMIZIN VİZYONUNU ŞEKİLLENDİRECEĞİZ”
Tanıtım toplantısında ilk olarak mevcut başkan Ömer Faruk Tokgöz söz aldı. Meslek örgütlerine düşen en önemli görevin mesleği ve meslek mensuplarının gelişimine öncülük etmek ve haklarını koruyarak ileriye taşımak olduğunu belirten Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu Başkanı Tokgöz, “2019-2022 dönemi için de hedeflerimiz ve projelerimiz, geçmişte elde ettiğimiz başarıların devamı niteliğinde olacaktır. Kadın meslektaşlarımızın sorunlarına yasal ve kalıcı çözümler getirilmesinin takipçisi olacağız. Mesleğimizin yeni uzmanlık alanlarına sahip olması için farklı yolları hep birlikte arayacağız. Sürekli eğitimlere ara vermeden, dijitalleşen dünyaya ayak uydurmaya devam edeceğiz. Emeğe dayalı ücret ve kaliteli hizmet için kurumsallaşmanın yaşamsal önemini her fırsatta dile getirerek bunun hayata geçirilmesi için aracı olacağız. Yeni ofis açacak meslektaşlarımızı ortak paydada buluşturarak bir yol haritası çizmelerine katkı sunacağız. Bağımlı çalışan meslektaşlarımızın yalnız olmadıklarını onlara hissettirerek yanlarında olacağız ve nispi aidattan doğan adaletsizliği bir nebze giderebilmek adına bağımlı çalışan üyelerimizden maktu aidatı asgari sınırların altına düşmemek kaydı ile yüzde 50 indirimli tahsilâtı konusunda önerge vereceğiz. Aday meslek mensuplarımızı geleceğe hazırlayarak odamızın vizyonunu şekillendireceğiz” dedi.

“SÜREKLİ MESLEKİ EĞİTİMLERİ ÜCRETSİZ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Geçtiğimiz dönem oda sekreterliği görevini yürüten Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu Başkan adayı Ersin Gökgün ise, Çağdaş Demokratlar Grubu’nun 30 yıllık tecrübe ile yola çıktığını söyledi. Odada yaşanan ayrışma hakkında bilgi veren Gökgün, “‘2016 genel kurulu tamamlandıktan sonra odadaki bölünmüşlüğü odaları ileriye götürmüyor. Odamızın tekrar kenetlenmeye ihtiyacı var’ dedim. Bugünlere kadar geldi ve yaklaşık 7-8 ay önce birleşme görüşmeleri yapıldı. Birleşme görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı. Bu grupların kapatılması şeklinde anlaşıldı. 30 yıldır meslek mücadelesi içerisinde bulunduk. Bu dönem, ortak akıl birlikteliği oluşturacağız. Kadın Komitesinin çalışmalarını arttıracağız. Mesleğe yeni uzmanlıklar kazandıracağız. Meslekte dijitalleşmenin önünü açacağız. Sürekli mesleki eğitimleri ücretsiz gerçekleştireceğiz. Emeğimizin karşılığını tam ve doğru bir şekilde almak için bakanlığa sunduğumuz emeğe dayalı ücret esaslarının takipçisi olacağız. Vergi mükelleflerini bilgilendirmek amacıyla görsel, yazılı ve sosyal medyada mesleğimizin saygınlığını arttırmaya yönelik çalışmalar yaparak, seminerler ve bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğiz. Aday meslek süreçlerinin gelişimine katkı sağlayacağız. Staj süresinin tamamına yayılan ücretsiz stajyer eğitimleri vereceğiz” diye konuştu.  

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA