MERSİN ONLARA KARŞI BİRLEŞTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ONLARA KARŞI BİRLEŞTİ!


 

Mersin’de balık çiftliklerine ve nükleer santrale karşı, ‘Eylem Planı’ hayata geçirilecek. Planın ilk hazırlık toplantısı geniş katılımla yapıldı.

Haber Merkezi

Mersin Barosu, Mersin Kent Konseyi, Mersin Nükleer Platformu ve Çevre Mühendisleri Odası işbirliğinde; Mersin’deki çevre sorunlarının çözümüne yönelik atılması gereken adımlarla ilgili ilk hazırlık toplantısı yapıldı. Toplantıda, nükleer santrale karşı eylem hazırlığı ve Mersin’de balık çiftliği kurak için ÇED olumlu raporu alan 22 firmaya dava açılmasına karar verildi.
Mersin Kent Konseyi’nde düzenlenen toplantıya, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Kent ve Çevre Komisyonu üyemiz Av. Murat Akın, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, NKP Dönem Sözcüsü Osman Koçak, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can katıldı.
Toplantıda Mersin’de balık çiftliği kurmak için ÇED olumlu raporu alan 22 firmaya dava açılmasına, Akkuyu’da devam eden nükleer santralde, reaktörün oturacağı beton temel üzerinde art arda oluşan çatlakların, büyük felakete sebebiyet vermeden projenin acilen iptal edilmesi için ortak basın açıklaması yapılmasına ve Akkyu’da halkın da katılımı sağlanarak nükleere karşı halk zinciri oluşturulmasına, bunun yanı sıra deniz kirliliğine dikkat etmek için yapılacak olan farkındalık çalışmaları hakkında fikir alışverişi yapıldı.
Eylem planı detaylarının, önümüzdeki süreçte yapılacak olan ikinci toplantıda belirleneceği bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA