AVUKATLAR İCRA DAİRELERİNDE SORUN YAŞIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVUKATLAR İCRA DAİRELERİNDE SORUN YAŞIYOR


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu, düzenledikleri toplantıda Mersin Adliyesi’nde görev yapan icra daireleri müdürleri ile bir araya geldi.

Haber Merkezi

Mersin Barosu yönetim kurulu ve İcra Daireleri Koordinasyon Komisyonu Başkanı Erkan Gelmez ’in de katılımıyla Mersin Barosu başkanlık makamında gerçekleşen toplantıda, avukatların icra dairelerinde yaşadıkları sorunlar dile getirildi ve karşılıklı çözüm önerileri sunuldu. 
Başkan Yeşilboğaz konuşmasında, icra dairelerinin avukatların en çok iş yapmış oldukları yer olması nedeniyle, adliyede en çok sorun yaşadıkları birim olduğunu ve bu sorunların özellikle UYAP sistemindeki bazı düzenlemelerden ve kişisel ilişkilerden kaynaklandığı ifade etti. Yeşilboğaz, “İcra dairelerindeki sorunlardan dolayı avukatlar iş yapamaz duruma gelmiştir. Meslektaşlarımızın hak arama özgürlüğünü kısıtlayan bu aksaklıklar, aynı zamanda vatandaşın adalete ulaşımını da zorlaştırmaktadır. İcra dairelerinde hem avukatların, hem de vatandaşların işlerinin kolaylaştırılması için bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir” ifadesini kullandı.
Sorunların detaylı olarak ele alındığı ve çözümü konusunda karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıdan mutluluk duyduğunu ifade eden Bilgin Yeşilboğaz, “Her iki taraf iş takibinde iyi niyetli, karşılıklı anlayış içerisinde olduğu sürece, sorunların çözüme daha hızlı kavuşacağını düşünüyorum” dedi.
İcra müdürleri ise, sorunların karşılıklı olarak dile getirilmesinin ve çözüm önerilerinin sunulmasının önemli olduğunu ifade ederek, önümüzdeki süreçte herhangi bir sorun yaşandığında, her iki tarafın bir araya gelmesinin önemli olacağını ifade etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA