“BİRİLERİ İLKESİZ DAVRANDI!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİRİLERİ İLKESİZ DAVRANDI!”


 

HDP’nin Akdeniz Eşbaşkan adayı Reşat Aşan, Akdeniz’i CHP adayı yüzünden kaybettiklerini söyledi.

SONER AYDIN

Akdeniz Belediyesi HDP’li Eşbaşkan adayı Reşat Aşan gazetemize teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Meclis üyeleri Ali Tanrıverdi, Bedriye Kuş ve Nuran Aslan’ın eşlik ettiği Aşan, Akdeniz seçimlerini CHP adayı yüzünden kaybettiklerini savundu. Kent siyasetinde aktif rol oynamaya devam edeceklerini belirten Aşan, özeleştiri yaparak eksik ve yanlışlarını tespit ettiklerini söyledi. 

“SEÇİLENLER KENT İÇİN ÇALIŞMALI”
Yerel seçimlerin kent için hayırlı olmasını dileyen gazetemiz genel koordinatörü Yüksel Ekici, Akdeniz’de seçmen profilinin diğer ilçelere oranla farklı olduğunu söyledi. Seçimleri kim kazanırsa kazansın kentin yararına çalışması gerektiğini belirten Ekici, seçilen meclis üyelerine başarı diledi. 

“TÜRKİYE GENELİNDE YAŞANAN BİRLİKTELİĞE GÖLGE DÜŞTÜ”
Türkiye genelinde ortaya çıkan iradenin başarıya ulaştığını ancak Akdeniz’e yansımadığını, birilerinin ‘ilkesiz’ davrandığını savunan Aşan, “Akdeniz’de ciddi bir emek sarf edildi. Sonuç istediğimiz gibi olmasa da sonucu değiştirecek kadar oy geldi bize. Ülke genelinde öne çıkan ve başarılı olan strateji ne yazık ki burada karşılık bulamadı. Kafa karışıklılığına sebebiyet verdi bu da bize belediyeyi kaybettirdi. 8 bin oy yandı bunun 7 binin üzerinde yanlış kullanılmış, HDP’ye verilmek istenen oydu. Bu durum siyasetimizi geriletmeyecek, aksine eksikliklerimizi görerek daha örgütlü bir şekilde çalışmamamızı yapacağız. Kentin yönetiminde de söz sahibi olacağız. Kent için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Seçimi kaybetmememizin birçok etkeni var. Adayımızın adaylığı düşürüldü, İYİ Parti’nin Akdeniz adayı seçime giremedi. Biz seçime kısa bir süre kala çalışma yaptık. Buna rağmen çalışmalarımız sahada ciddi bir karşılık buldu. Parti çalışmalarımız ciddi bir coşkuyla karşılandı. Kendi öz gücümüzle 50 binin üzerinde oy aldık. AKP Akdeniz’de bütün imkanlarını seferber etti. Devletin bütün imkanlarını seferber etti. Bizim Büyükşehir için CHP’yi destekleme stratejimiz olmasaydı ve seçmenin kafası karışmasaydı Akdeniz’i kesinlikle kazanırdık. AKP Akdeniz’de oyunu yükseltmedi ancak bir takım hatalar seçimi kaybettirdi. HDP Mersin’de ilkeli davrandı ama birileri ilkeli davranmadı. Türkiye genelinde yaşanan birlikteliğe gölge düşürdüler. Ben bunu tümden bir kişiye ya da adaya bağlamıyorum. Bu adayın çalışması ötesinde bir şeydi. Bunun altında yatan şey yakında ortaya çıkacak” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA