BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE KIYIM TARTIŞMASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE KIYIM TARTIŞMASI!


 

Büyükşehir’deki bazı personellerin siyasi görüşü nedeniyle kıyıma uğradığını savunan MHP’liler, CHP’lilerin durumu “Tabanımızın bir gazını alalım” sözleri ile savunduğunu öne sürdü. Başkan Seçer ise “Böyle bir şey söz konusu olamaz” yanıtı verdi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısının birinci birleşimi sonundaki dilek ve temenniler bölümünde Büyükşehir yönetimine, MHP’den ‘personel kıyımı’ tepkisi geldi.
Konuyla ilgili söz alan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “Büyükşehir Belediyesi’ndeki bazı çalışanların bizlere veya başka partilere oy verildi diye Anamur’dan alınıp, Mersin merkeze, Mut’a veya diğer ilçelere yollanmakta. İhtiyaç mı var diye araştırma yaptım ancak gördüm ki, aynı görevdeki kişiler Anamur’dan Bozyazı’ya verilmiş. Aynı şartlarda aynı görevi yapan insanlar Mersin’den de Anamur’a verilmiş. Bu noktada acaba cezalandırma mı var? Haberiniz var mı? Düşünceniz nedir? Bu kıyımların bir an önce durdurulmasını istirham ediyoruz” dedi. 

“YAPTIKLARIM LİYAKATA UYGUN”
Bunun üzerine yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Doğaldır, her belediye başkanının bir yönetim sistematiği vardır. Benim de bir yönetim anlayışım var, o da her şeyi açık seçik konuşmak lazım. Hepimiz siyasetçiyiz, hepimiz siyaseti gayet iyi biliyoruz. Görev değişikliğinde belediye başkanı düzeni iyi tutturamaz, arabayı kontrol altında tutamazsa bu tip ‘kıyımlar, sürgünler yapabilir. İnsanları siyasi görüşünden dolayı mağdur edebilir’. Ama ben şahsım adına böyle bir insan ya da belediye başkanı olmadığımı herkesin bilmesini isterim, böyle bir anlayışım yok. Elbette yönetime geldiğim andan itibaren en tepeden en aşağı kadar bazı düzenlemeler yapılması konusunda direk girişimlerim ve talimatlarım oldu. Yaptığım benim tasarrufumdaki düzenlemelerin tamamı liyakata dayanır asla siyasi düşüncelerle bir karar vermiş değilim. Bunun aksini iddia eden var ise söz alsın ve söylesin. Ben başarılı olmak istiyorum. Ben 5 yıl sonra vatandaşıma hesap vereceğim. Vatandaşımın karşısına yüzü ak, başı dik, alnı ak çıkmak istiyorum. Bunun içinde çalışan insanlara ihtiyacım var. Görev değişikliği olabilir. Emin olabilirsiniz ki bu görev değişikliğinde yapılan hatalar asla bilinçli değildir. Yani benim personelim orada görevini gayet iyi yapıyordur ama bir yanlış değerlendirmeden, anlamadan dolayı görev değişikliği yapmıştır. Bunun geri dönüşü olur, bu kutsal bir karar değil. Bu bana intikal ederse anında ben müdahale ederim. Ama temin ederim asla insanlara siyasi görüşünden dolayı onların ekmeğinden etme, mobing uygulama, zulüm-kıyım yapma gibi bir işin içerisinde olmadık, olmayacağız. Bunun da böyle bilinmesini isterim.
Büyükşehir bünyesinde 7 bin 120 çalışanımız var. Emin olun ki, bir elektrik arızası olduğunda iyi bir elektrikçi, koltuk tamir edilecek iyi bir personel bulamıyoruz. Böyle bir sıkıntı var. İnsanlar işini yapmadan imtina ediyor, işinden kaçıyor, işine gelmiyorsa bizim müdahale etme zorunluluğumuz var. Binin dışında asla ve asla herhangi bir tasarrufumuz yok. Tamamen tasarruflarımız işe göre personel tercih etmek, ona göre bir dağıtım yapmak ve o işlerin etkin olmasını sağlamak. 
 
“CHP’LİLER; ‘TABANIMIZIN BİR GAZINI ALALIM’ DEDİ”
Tekrar söz alan Başkan Kılınç, “Görev yeri değiştirilen söz konusu kişileri sizin partili arkadaşlara yönlendirdim. Dedikleri şu, ‘Tabanımızın bir gazını alalım’. Gaz almak için ekmekle oynanmaz. Bunu lütfen bir değerlendirin. Çünkü Bozyazı’dan iki tane güvenlik görevlisi Anamur’a, Anamur’dakiler Bozyazı’ya veriliyor. Bunlar nedir? Kıyımı belki biraz sert buldunuz ama tayin, nakil veya yer değiştirme diyelim. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum” dedi. 

“KİMSE YETKİLİ DEĞİL”
Başkan Seçer de, “Gerekli hassasiyeti göstereceğim. O konuda size o yanıtı veren kim ama şık bir söylem değil. Ama bu konuda görüş bildirmeye veya bu tip değerlendirme yapmaya kimse de yetkili değildir. Lütfen bu konularda bir telefon kadar yakınım değerli başkanlarım. Diyalog kocaman bir sorunu küçücük yapabilir. Ama tersi diyalogsuzlukta küçücük bir sorunu dağ gibi yapabiliyor onun için lütfen diyalog halinde olalım. Çözülmeyecek sorun, aşılmayacak engel yok” dedi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA