COŞKULU GECE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

COŞKULU GECE


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü kutlamaları coşkuyla başladı.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü kutlamaları coşkuyla başladı. ‘Gençlik Festivali’ kapsamında sahne alan sevilen pop müziği sanatçısı Tuğba Yurt, Mersinli sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıldönümü coşkulu bir konser ile başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Gençlik Festivali’ kapsamında sahne alan Tuğba Yurt, Mersinli hayranları ile bir araya geldi. ‘Gençler İster Biz Yaparız’ sloganıyla, düzenlenen Gençlik Festivali’nde alanı dolduran kalabalık şarkıları hep birlikte seslendirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi tarafından Özgecan Aslan (Barış) Meydanı’nda düzenlenen coşkulu konseri dinleyenler arasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve yüzlerce Mersinli yer aldı.
Konser ile Festivalin keyfini doyasıya çıkaran gençler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Yurt’un, Akdeniz’in mavi sularına karşı seslendirdiği şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti. Gecede Tuğba Yurt kendi şarkılarının yanı sıra birçok ünlü şarkıcının da eserlerini seslendirdi.

“BİRBİRİMİZE SIMSIKI SARILACAĞIZ”
Alana girdiği andan itibaren Mersinlilerin sevgisi ve ilgisi ile karşılaşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, konuşmasında, “Yüzünüz gülüyor maşallah. Hep gülelim. Ben gerginliği ve kavgayı sevmiyorum. Siyasetçiler hani parmak sallıyor ya, onu hiç sevmiyorum. Ne kadar güzel bir hava var. Ne kadar güzel bir kentte yaşıyoruz. Burada her renk var, tam bir renk cümbüşü. Barış, huzur, kardeşlik içerisinde yaşamak varken kavga etmenin bir anlamı var mı? Kavgadan kazanan var mı? O zaman birbirimize sımsıkı sarılacağız” dedi.

“BU BELEDİYE BAŞKANLARI ATATÜRKÇÜ BELEDİYE BAŞKANLARI”
Belediye başkanlarının yüklerinin çok ağır olduğunu ve vatandaşların kendilerinden hizmet beklediklerini ifade eden Başkan Seçer, kendilerinin ilime, irfana ne kadar önem verdiklerinden söz ederek, “Neşet Tarhan da, Vahap Seçer de, Abdullah Özyiğit de, çağdaş belediye başkanları. Bu belediye başkanları Atatürkçü belediye başkanları. Bu belediye başkanları yenilikçi belediye başkanları. Biz bilime ilime irfana inanıyoruz. Diyoruz ki bizim kalkınmamız için mihmandarımız ilim olmalı, eğitim düzeyimiz daha iyi olmalı, ezbere dayalı olmamalı. Biz dünyayla yarışmak zorundayız, bilimde ilerlemek zorundayız. Bunu başarabiliriz. Türk insanı zekidir, akıllıdır. Atatürk öyle demiş” şeklinde konuştu.

“BUNUN TEMELİ 100 YIL ÖNCE ATATÜRK TARAFINDAN ATILMIŞ”
Seçer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılının önemini ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde hür ve bağımsız yaşadıklarını ifade etti. Seçer, “Yedi cihan duysun ki, bugün Türkiye’de özgürce yaşıyorsak, biz bir ulus olarak, millet olarak bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, bunun temeli 100 yıl önce Atatürk tarafından atılmış. Ortadoğu'da kan gövdeyi götürüyor. Biz burada kardeşlik ve barış içerisinde her ne kadar ağır aksak yürüyen bir demokrasimiz varsa da, demokrasi içerisinde yaşıyorsak, bunu 100 yıl önce atılan temellere borçluyuz” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEY GÜZEL OLACAK”
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yenişehir Belediye Başkanımız ve ben hepinizi, kim olursanız olun çok seviyoruz. Sizlerin mutlu ve huzurlu olması için önümüzdeki 5 yıllık süreçte sık sık bu tür etkinlikleri hep beraber göreceğiz. Birlikte güzel günler göreceğiz. Her şey güzel olacak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA