MERSİN, HİNT DÜĞÜNLERİNE TALİP | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN, HİNT DÜĞÜNLERİNE TALİP


 

Mersin turizmcileri yaklaşan yaz aylarıyla birlikte görkemi ve büyülü atmosferiyle adından sıkça söz ettiren Hint düğünlerine talip oldu.

Haber Merkezi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol ev sahipliğinde Mersinli turizmciler Hindistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Purnojyoti Mukerhji ile bir araya geldi. Toplantıda Mersin’in turizm potansiyeli ve yatırım olanakları anlatıldı. 
Başkonsolos Vekili Mukerhji’yi misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, ardından kentin yatırım fırsatları hakkında bilgi verdi. Mersin’in stratejik konumu nedeniyle yatırımda ciddi fırsatlara sahip olduğunu vurgulayan Kızıltan, “Kentimizde yatırım yapmayı düşünecek firmanız olursa her türlü desteği vermeye hazırız. Bölgemizin coğrafi konumu nedeniyle burada yatırım yapacak olan firmalarınız önemli avantajlar elde edecektir” dedi. 
Görüşmede önce çıkan konu ise turizm oldu. Mersin’in turizm altyapısı hakkında bilgi veren MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, kentte devam eden turizm yatırımlarına değinip, bu yatırımlardan pay almak isteyen Hintli turizmcilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Bu sektörde diyaloğun karşılıklı geliştirilebileceğine dikkat çeken İzol, şunları söyledi: 
“Bir taraftan Mersin’den Hindistan’a turist gönderebileceğimiz gibi diğer taraftan düğünlerini ülke dışında yapmak isteyen Hint vatandaşlarına değişik fırsatlar sunabiliriz. Düğün yapabileceğimiz adalarımız, kalelerimiz var. Arzu ederlerse yaylalarda farklı köy düğünleri konseptleri oluşturabiliriz. Bu konuda esnek bir yapıya sahibiz. Aynı zamanda Mersin’e gelecek olan Hintli misafirler için Urfa, Nevşehir gibi destinasyonları da dahil ederek paket turlar sunabiliriz.”

“BOLLYWOOD FİLMLERİ DE ÖNEMLİ FIRSAT OLABİLİR”
Hindistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Purnojyoti Mukerhji de iki ülke arasındaki ticari çalışmalar hakkında bilgi verdi. Her geçen gün Türkiye ve Hindistan arasındaki ticaretin arttığını kaydeden Mukerhji, 2020’de 10 milyar dolarlık dış ticaret rakamlarına ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. Şimdiden rakamların 8,5 milyar dolara ulaştığını kaydeden Mukerhji, özellikle inşaat, gıda işleme, otomotiv ve tekstil sektöründe önemli iş fırsatları bulunduğuna değindi. “Ancak bunlar büyük ölçekli kuruluşların ticari faaliyetleri olarak kalmamalı, biz orta ve küçük ölçekli firmalarla da ticaretimizi artırmak istiyoruz” diyen Mukerhji, Hindistan’dan özellikle zeytinyağı, narenciye, paketlenmiş ya da işlenmiş domates gibi ürünlere yoğun talep olduğunu, bu taleplerin değerlendirilebileceğini söyledi.
Turizmin de değerlendirilmesi gereken sektörler arasında yer aldığını anlatan Mukerhji, Hindistan’da zengin ailelerin yurtdışında düğün organizasyonlarını tercih ettiğini anlattı. Bu düğünlerinin en küçüğünün 1 milyon dolar, en büyünün 10 milyon dolar bütçeli düğünler olabildiğini kaydeden Mukerhji, Türkiye’den Hindistan’a düğün organizasyonu için giden organizatörlerle temasa geçilerek Mersin’i listelerine almalarının sağlanması tavsiyesinde bulundu.
Bunun yanı Bollywood filmlerine de işaret eden Mukerhji, farklı mekanlarda çekim yapmak istenebildiğini, böylesi durumlarda yaklaşık 100 kişilik bir ekibin uzun bir süre film çekim alanında konaklayabildiğini anlattı. Mersin isminin Hint filmlerinde geçiyor olmasının bölgenin tanıtımı adına da önemli olduğunu vurgulayan Mukerhji, ardından birçok Hintlinin adı geçen mekanları merak edip turistik turlar düzenleyebildiğini anlattı. 
Görüşme karşılıklı hediyelerin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA