KOCAMAZ KAVGASI MESKİ’YE SIÇRADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOCAMAZ KAVGASI MESKİ’YE SIÇRADI!


 

Büyükşehir Belediyesi’nde borçlanma yetkisi için Kocamaz döneminin araştırılması talebinin yarattığı kavga büyüyor! Son olarak MESKİ genel kurulunda da borçlanma talebinde bulunan Seçer’e, MHP’lilerden Kocamaz ile kol kola yaptığı açılış nedeniyle tepki geldi.

CHP’liler ise MESKİ’nin 2014-2019 Mart ayına kadarki faaliyet raporunun şuan mecliste görev yapan meclis üyelerinin çoğunluğunun bilgisi dahilinde hazırlanıp, uygulanmasına rağmen red kararı ile kabul edilmemesine tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Mayıs ayı 1 Genel Kurul Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya eski Başkan Burhanettin Kocamaz’ın bıraktığı borç, söz konusu dönemin araştırılması talebi ve Vahap Seçer’in talep ettiği borçlanma yetkisi ile MESKİ 2014-2019 Mart ayına kadar ki faaliyet raporunun kabul edilmemesi damga vurdu.

MESKİ’nin Kocamaz dönemine ait 2014-2019 yılı Mart ayına kadar ki faaliyet raporu oylamasında Cumhur İttifakı üyelerinin red oyu kullanması tartışmalara neden oldu. Üzerine Başkan Seçer’in burada da borçlanma talebinde bulunması gerilimi arttırdı.

“BORCU YAPANLA, BORÇ İSTEYEN KOL KOLA!”

Büyükşehir Belediyesi MHP’li meclis üyesi ve grup sözcüsü Mehmet Topkara, “Meclis üyeleri geçtiğimiz dönem burada görev yaptı. Belediye başkanının da, meclis üyelerinin de ne iş yapacağı kanunda yazılı. Biz burada bir karar verdiğimiz de onun uygulayıcısı belediye başkanı ve bürokratlardır. Biz faaliyet raporunu ancak bir yıl sonra görür ve denetleriz. Biz o kurumu yıl içinde denetleyemeyiz. Geçmişten kalan 2 milyar lira borç sanki meclis üyeleri yapmış gibi konuşuldu. Elinize bir liste verildi. Siz o listeyi okudunuz. Eğer biz geçtiğimiz dönem borçlanma yetkisi verdiğimiz için eleştiriliyorsak, bugün vermemekte haklıyız. Ve bunu yapan başkanlarla kol kola girilip, görev yapan meclis üyeleri eleştiriliyorsa takdiri kamuoyuna bırakıyorum” ifadesini kullandı.

“BU ÇALIŞMALAR KAPALI KAPILAR ARDINDA MI YAPILMIŞ?”

CHP’lilerden Tarsuslu Melis üyesi Ali Uyan ise “MESKİ’nin 2014-2019 Mart ayına kadarki faaliyet raporu oylanıyor. Belediye başkanları, meclis üyesi arkadaşlarımız burada. Bende mi bir akıl tutulması var? 2014-2019 Mart’ına kadar MESKİ’de yapılan bu çalışmalar ile ilgili sizlere bilgilendirme yapılmamış mı? Bu çalışmalar kapalı kapılar ardında mı yapılmış? O günden bugüne MESKİ’nin faaliyet raporuna yine olumsuz oy kullanıldı. Oy kullanmak değerli meclis üyelerinin, belediye başkanlarımızın takdiri saygı duyuyorum ancak ben şunu anlamıyorum bir insan kendi yaptığı, kendi uyguladığı, kendi hayata geçirdiği bir şeye sonuçta red oyu nasıl verir?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA