BU SORULAR YANIT BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR!


 

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarının ardından yanıt bekleyen sorura cevap arıyor!

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesiyle değişen sistemi sordu. 
Bakan Selçuk’un, geçtiğimiz günlerde ortaöğretim sisteminde yapılacak olan değişikliklerle ilgili bir açıklama yaptığını anımsatan Başarır, “Yapılan açıklamaya ve Milli Eğitim Bakanlığını tarafından yapılan ‘Lisede Ne Yaptık?’ başlıklı sunuma göre; ortaöğretim sınıflarında ders saatlerinin düşürüleceği, 12. Sınıflarda matematik dersinin zorunlu olup olmayacağının bir netlik kazanmadığı, 10 ve 11. Sınıflarda görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi dersinin zorunlu olmaktan çıkarılacağı ve 12. sınıflar için beden eğitimi dersinin tamamen müfredattan çıkarılacağı, kariyer ofislerinin uygulamaya geçirileceği, yeni sistemin 2020-2021 eğitim-öğretim yılında uygulanacağı anlaşılmıştır.
Yeni sistemle birlikte birçok branşta toplamda 60-70 bin öğretmenimizin norm kadro dışı kalacağı düşünülmektedir. Bu durumda norm kadro dışı kalacak öğretmenlerimizin nasıl değerlendirileceği belirsizliğini korurken, belirli branşlarda da atanamayan öğretmenlerimizin atanma hayalleri tamamen sona erecektir.

BİNLERCE ÖĞRETMEN NORM KADRO DIŞI MI KALACAK?
Ayrıca, geçtiğimiz hafta MEB’de bir istifa gerçekleştiği, Ortaöğretim Genel Müdürü Cevdet Vural’ın, Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile ‘…bu sistemde binlerce öğretmen norm dışına çıkacak…’ diyerek uyardığı, konuya ilişkin 6-7 adet rapor hazırladığı ve bu raporların ve uyarısının dikkate alınmadığı için  istifa ettiği kamuoyunda konuşulmaktadır.
Bu çerçevede; Hangi dersler müfredattan çıkarılacaktır? 
9,10 ve 11. sınıflarda matematik dersi zorunlu dersler içerisine alınacakken, bu durum 12. sınıflar için de geçerli midir?
10 ve 11. Sınıflarda görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi derslerinin zorunlu olmaktan çıkarıldığı doğru mudur?
12. Sınıflarda beden eğitimi dersinin tamamen kaldırılacağı doğru mudur?
Yeni ortaöğretim sisteminde hangi branşlarda kaç öğretmenimiz norm dışı kalacaktır?
Atanamadığı için intihar eden 42 öğretmenimizin acısı daha dinmemişken, hali hazırda atanamayan 450 bin üzerinde öğretmenimiz varken, yeni sistemle bu sayının artması ve sonucunda oluşabilecek intihar vakalarının artması durumunda kim ya da kimler sorumlu olacaktır?
Yeni sistemle norm kadro dışında kalacak öğretmenlerimiz için nasıl bir değerlendirme yapılmaktadır?
2020-2021 eğitim ve öğretim yılında uygulamaya geçilmesi düşünülen bu sistemin tüm detayları ne zaman kamuoyuyla paylaşılacaktır?
Söz konusu yeni sistem için kimlerden ya da hangi kuruluşlardan öneri alınmıştır?
Yeni sistemde Kariyer Ofislerinin uygulamaya konulacağı anlaşılmaktadır. Bu kariyer ofislerinde hangi branştan öğretmenler görevlendirilecektir? Ya da sonu hüsranla biten Fatih Projesi’nde olduğu gibi kariyer ofislerinde dışarıdan uzmanlar mı görevlendirilecektir?
2024 yılında üniversite giriş sınavında değişiklikler yapılacak mıdır? Yapılacaksa bu değişimler neler olacaktır?
Ortaöğretim Genel Müdürü Cevdet Vural’ın, Bakan Yardımcısı Mustafa Safran’la ‘…bu sistemde binlerce öğretmen norm dışına çıkacak…’ gerekçesi ile tartışıp istifa ettiği doğru mudur?” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA