RUHSAT VERİLEN YAPILARIN YÜZÖLÇÜMÜ YÜZDE 37,7 AZALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RUHSAT VERİLEN YAPILARIN YÜZÖLÇÜMÜ YÜZDE 37,7 AZALDI


 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yapı izin istatistikleri, Ocak-Mart, 2019 sonuçları değerlendirildi.

Habenr Merkezi

Yapılan değerlendirmede, belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatlarının 2019 yılının ilk üç ayında bir önceki yıla göre bina sayısının yüzde 42,5, yüzölçümünün yüzde 37,7, değerinin yüzde 19,8, daire sayısının yüzde 45,9 azaldığı bildirildi.
Yapıların toplam yüzölçümü 19,7 milyon metrekaresi iken bunun 8,6 milyon metrekaresi konut, 7,6 milyon metrekaresi konut dışı ve 3,5 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak belirtildi.
Yapıların toplam yüzölçümüne göre 3,6 milyon metrekaresi ile İstanbul'un en yüksek paya sahip olduğu, İstanbul'u, 1,4 milyon metrekaresi ile Ankara, 1,2 milyon metrekaresi ile Konya illerinin izlediği bildirildi. Yüzölçümü en düşük olan illerin sırasıyla Iğdır, Karabük ve Ardahan olduğu belirtildi.

DAİRE SAYILARINA GÖRE ADANA 9., MERSİN İSE 27. SIRADA
Daire  sayılarına  göre, İstanbul 13 bin 668 adet ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul'u 4 bin 375 adet ile İzmir ve 3 bin 783 adet ile Konya illeri izledi. Daire sayısı en az olan iller sırası ile Ardahan, Karabük ve Bayburt olduğu belirtildi.
Daire sayılarına göre, Adana 2 bin 182 adet ile 9. sırada yer alırken, Mersin’in ise 744 adet ile 27. sırada yer aldığı bildirildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA