BÜYÜKŞEHİR OTOGAR İÇİN KARARINI VERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR OTOGAR İÇİN KARARINI VERDİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimi Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) içerisindeki 3 büfe, bir market ve bir kafeteryanın işletme hakkını kendi bünyesine aldı.

Hediye Eroğlu

Toroslar İlçesi, Çavuşlu Mahallesinde bulunan mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) içerisindeki 3 büfe, bir market ve bir kafeteryanın işletme hakkı yeniden Büyükşehir’in oldu.  
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı ilk birleşiminde gündeme gelen ve Teklif Plan Bütçe ile Şirket Hesaplarını İnceleme Komisyonları’na havale edilen konu için ilgili komisyonlardan olumlu yanıt geldi. Bunun üzerine mecliste yapılan oylamada; 30 metrekarelik 3 nolu büfe, 30 metrekarelik 4 nolu büfe, 32 metrekarelik 5 nolu büfe ile 138,00 metrekarelik market ve 34 metrekaresi kapalı, 73 metrekaresi açık alandan oluşan 107 metrekarelik kafeteryanın işletme hakkı Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlere devredildi. 
İlk yıl metrekare birim fiyatı 250 TL olacak tesislerin kirası, takip yıllarda TÜFE’nin 12 aylık ortalamasına göre arttırılarak 5 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Denizkızı, İmar İnşaat veya Kültür AŞ şirketlerinden biri tarafından, 3’üncü şahıslara devredilmemek kaydıyla 

3. ŞAHISLARA DEVREDİLMEYECEK
Teklifle ilgili söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “MEŞOT’ta ki kafeteryalarımız, büfelerimiz var ve bunları biz işleteceğiz. Bu tesislerin 3’üncü şahıslara devri olmayacak, bunu istemiyoruz. Birçok alanda sadece burada değil, sahilde yapılan düzenlemede de birçok kafelerimiz var. Daha sonra yapmayı düşündüklerimiz var. Bunların tamamen Mersin Büyükşehir Belediyemizin şirketleri tarafından yönetilmesini istiyoruz. Zaten bunlar halka açık işletmelerimiz olacak” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA