LİMONDA KAZANAN MARKETLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMONDA KAZANAN MARKETLER!


 

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Ramazan ayında en yüksek fiyat artış oranının limonda görüldüğünü söyledi. Ancak kazanan yine marketler oldu.

SONER AYDIN

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazanda hem market hem de üreticide en yüksek fiyat artış oranının limonda görüldüğünü, fiyatı en fazla düşen ürünün üreticide domates, markette kuru soğan olduğunu belirtti. Ancak üretici, 2 liraya verdiği ürünün 5 liraya satılmasından şikayet etti. 
Limonda yaşanan fiyat artışını ve üreticinin durumunu gazetemize değerlendiren Mersin Ziraat Odası Başkanı Mahmut Sakallı, artışın üreticiden kaynaklanmadığını söyledi.

ÜRETİCİDEN ÇIKAN ÜRÜN 3 KATINA MARKETTE SATILIYOR
Üreticiden çıkan ürünün marketlerde 2-3 katına satıldığını savunana Sakallı, “Üretici limonunu soğuktan, dondan korumak için yatağa alıyor. Bu yüzden piyasada limon sıkıntısı yaşanıyor ve fiyatlar yükseliyor. Üretici ürününü soğuktan koruyup değerlendirmek için bu yola başvuruyor. Diğer yandan afetler nedeniyle ürünler zarar görüyor bu da ürünün azalmasına neden oluyor. Üreticiden 2 liraya çıkan ürün markette 5 liraya satılıyor. Aracılar fiyatın artmasına neden oluyor. Fiyatların artışında üreticinin hiçbir günahı yok. İlaç fiyatları, gübre fiyatları, girdi maliyetleri yüzde 100 arttı. Bir tanker ilaç 600 TL. Bir ürün en az 6-7 defa ilaçlıyor. Bunun yanında gübresi var, sulaması var. Ürün bizden çıktıktan sonra markette 2-3 misli artıyor. Burada hem üretici hem de tüketici mağdur oluyor. Marketlerdeki fiyatlarla piyasadaki fiyat arasında çok fark var. Marketler uygun fiyata satış yapsa 1 kilo alan vatandaş 2 kilo 3 kilo satın alır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA