Çocuklar dışarıda okulu sevdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çocuklar dışarıda okulu sevdi


 

‘Okul Dışarıda Günü’ ve ‘Dünya Oyun Oynama Günü’ etkinlikleri kapsamında sınıflar açık havaya taşınıp, dersler oyun oynayarak işlendi. Abdulkadir Perşembe Anaokulu düzenlediği etkinlikler ile tam not aldı

HEDİYE EROĞLU

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 23-29 Mayıs'ta küresel ölçekte düzenlenen ‘Okul Dışarıda Günü’ ve ‘Dünya Oyun Oynama Günü’ etkinlikleri kapsamında sınıfların açık havaya taşınıp derslerin oyun oynayarak işlenmesi çağrısı Mersin’de de karşılık buldu.
Mersin’de, oyunun ve açık havanın çocuğun hayatındaki önemine vurgu yapmak, eğitimciler, aileler ve toplumda olumlu farkındalık oluşturmak amacıyla okul öncesi eğitim kurumlarında “Oyun Her Zaman Her Yerde ve Herkese!” sloganıyla etkinlikler yapıldı.
Mersin’deki okullarda geleneksel çocuk oyunlarından “Yağ Satarım Bal Satarım” oyunu oynanırken, renkli görüntüler ortaya çıktı. 

ABDULKADİR PERŞEMBE ANAOKULU TAM NOT ALDI 
Mersin’in Akdeniz ilçesindeki Abdulkadir Perşembe Anaokulu tarafından düzenlene etkinlikler ise tam not aldı. Okul yönetimi tarafından; veli ve öğrencilerin katılımıyla; survivor, taş ve kozalak boyama, nar çiçeğinden kolye, tohum dikme, oryantiring, yapraklarla sanat etkinlikleri, doğa araştırması ve dans etkinlikleri düzenledi.
Ayrıca ‘yağ satarım bal satarım’ oyununun yeniden keşfedilmesi sağlandı. Bu aktivitelere her yaştan katılım sağlanırken, öğrenciler ve veliler eğlenceli vakit geçirdi. 
Coşku ve eğlence ile oyun oynayarak öğrenen çocuklar mutlu olarak okula gelip, mutlu olarak evlerine dönerken, veliler bu gibi etkinliklerin sürekli olarak düzenlenmesini talep ettiler.
29 Mayıs 2019 tarihleri arasında resmi ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumlarında hafta boyunca yapılacak bu etkinlikler ve #okuldışarıda etiketi ile sosyal medyada paylaşılarak toplumda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA