TOROSLAR BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA DEĞİL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA DEĞİL!


 

İlk işi 7 milyon TL borçlanmak olan Başkan Atsız Afşin Yılmaz, belediyenin borç batağında olup, icralarla boğuştuğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi!

HEDİYE EROĞLU

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Belediyede kendi kadrosunu kurmaya devam eden Yılmaz, bir yandan da birimlerden brifingler alarak yeni bir çalışma sistemi kurma çabasında olduğunu söyledi. 
Açıklamaları sonrasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Afşın’ın özellikle bütçe, belediyenin gelir-gider durumu, borçlanma, Burhanettin Kocamaz konularındaki sorulara kaçamak cevaplar vermesi dikkat çekti. 

“BAYRAMDAN ÖNCE KISMİ DE OLSA ÖDEMELERİMİZİ YAPACAĞIZ”
Başkan Yılmaz, Toroslar Belediyesi’nin borç batağında olduğu ve icralarla boğuştuğuna dair iddialara, “Böyle bir şey yok. Ödemeler alacaklar kabulümüzde, bunları yapacağız, o konuda bir sıkıntı yok. Brifing aldık, ayrımcılık yapmak istemedik ve bayramdan önce kısmi de olsa ödemelerimizi yapacağız. 
Toroslar Belediyesi, Mersin’in, bölgenin en güçlü belediyesi, en geniş mal varlığına sahip bir belediye. Borçlanma finansman unsurlarından bir tanesidir, burada önemli olan borcun miktarıdır ki şuan bizim borç miktarımız bütçenin yüzde 15’ine tekabül etmektedir. (belediyenin 2019 bütçesi 208 milyon TL). 
Ülkemizin genel durumundan kaynaklı nakit akışında sıkıntılar olabiliyor, tüm belediyelerin iller bankasından gelen payları düştü. Ama bu çözülemeyecek bir mesele değil. Bu durumu farklı bir şekilde de çözebilirdik ama en uygun yolunun borçlanma olduğunu düşündük. Gayri menkulde satabilirdik” dedi.

YANGIN FARKLI ALGILANDI!
Belediyede göreve gelmesinden yaklaşık 10 gün sonra çıkan yangına ilişkin soruları da yanıtlayan Atsız Afşın Yılmaz, “Belediyedeki yangın, ben göreve başladıktan 10-15 gün sonra ben de makamdayken oldu. Ben de ‘ne oluyor?’ dedim, gerekli tedbirleri de aldım. Yangının çıktığı odaya ilk emniyet müdürümüz ile beraber girdik. Yangının ketildan çıktığına dair İtfaiye’nin de bizim kendi kurduğumuz komisyonunda raporu var, her hangi bir evrak kaybı yok. İlk anda farklı bir algı olduğunun farkındayım. Ama böyle bir durum yok” dedi. 

“POLEMİK YARATMAK, SÜRDÜRMEK NİYETİNDE DEĞİLİM”
Anıt Kavşağı’nın açılışına ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Vahap Seçer’i eleştirdiği açıklamaları da hatırlatılan Yılmaz, “Polemik yaratmak, sürdürmek niyetinde değilim” diyerek bu konuda da geçiştirici cevaplar vermeyi seçti. 

“TOROSLAR’A GÖRE FARKLI, BÜYÜKŞEHİR’E GÖRE FARKLI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in borçlanma talebini eleştirmesine ilişin soruyu ise Yılmaz, “Toroslar Belediyesi’nin borçlanması ile Büyükşehir’in borçlanmasını karşılaştırmamak lazım, miktarları, pozisyonları farklı. Ayrıca mecliste verilmiş bir komisyon kararı var. Komisyon üyeleri, ‘30 milyon alacak var, bunlar tahsil edilmeli, borç borçla kapatılmamalı’ dediler, biz de ona uyduk. Toroslar’a göre farklı, Büyükşehir’e göre farklı. Meclisi bir onay organı olarak görmemek lazım. Her şey geçecek diye bir şey yok. Organlar hiyerarşisi var. Meclisin kararlarına da saygı göstermemiz oldu” dedi.  

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA