“AYRIMA NEDEN OLACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AYRIMA NEDEN OLACAK”


 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, havuzların denetlenmesi için acil önlem alınması çağrısında bulundu.

HEDİYE EROĞLU

Yaz aylarının gözde tesisleri havuzların bakım ve denetimine ilişkin uzmanlardan yeni bir çağrı geldi. Geçtiğimiz günlerde Çeşme'de lüks bir sitenin havuz bakımı sırasında iki işçinin hayatını kaybetmesi üzerine gözler havuzların güvenliğine çevrilirken gazetemize konuşan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, havuzların denetlenmesi için acil önlem alınması çağrısında bulundu.

KAZALARIN NEDENİ ÖNLEM VE DENETİM YETERSİZLİĞİ
Yaz aylarında özellikle havuzu bulunan binalarda ya da havuz işleten tesislerde elektrik kaynaklı kazaların sayısında yaşanan artışa dikkat çeken Atar, “Kazalar büyük ölçüde yeterli önlem alınmaması ve elektrik tesisatlarının denetlenmemesinden kaynaklanmaktadır” dedi. Başkan atar, kazalara neden olunmaması için elektrik tesisatlarının standartlara ve yönetmeliklere uygun tesis edilmesi, işletme ve bakımına da önem verilmesi gerektiğini vurguladı. 

EMO’DAN DESTEK ALINABİLİR
Çeşme'de hayatını kaybeden iki işçiye değinen EMO Şube Başkanı Seyfettin Atar, “Söz konusu tesiste iyi projelendirilmiş, kontrolden geçmiş, kontrol sonrası eksikleri giderilmiş bir elektrik tesisatı olsaydı, olası insan hatalarına rağmen bu kaza önlenebilirdi” diye konuştu. Atar, gerekli denetimlerin acilen yapılmasını önererek, bina veya tesislerdeki elektrik ve elektronik sistemlerin kontrol edilmesi ve eksiklerinin belirlenmesi için EMO şubelerinden bilgi alınabileceğini de sözlerine ekledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA