GÜLTAK DA BORÇLANMAK İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLTAK DA BORÇLANMAK İSTİYOR!


 

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, çöp kovası alımı ve kaldırım çalışmaları için 15 milyon lira borçlanma yetkisi istedi.

SONER AYDIN

Akdeniz Belediyesi Haziran Ayı meclis toplantısı M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleşti. Yoklama ile başlayan toplantı, bir önceki birleşim tutanak özetinin okunmasıyla devam etti. Ardından 3’üncü gündem maddesinde yer alan, Resmi Gazetede yayımlanan “Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” hükümlerine göre düzenlenen otopark bedellerinin tespitiyle ilgili teklif görüşüldü ve oybirliğiyle komisyonlara havale edildi. Meclisin 4’üncü gündem maddesinde de memur iptal – ihdas cetvelleri ile ilgili teklif de görüşülerek oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

YETKİ TALEBİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
Meclis’in 5’inci gündem maddesinde ise, Akdeniz Belediyesi yetki ve sorumluluk sahası içinde mahalle sayısının artması nedeniyle, çocuk oyun grupları, modern spor aletleri, aydınlatma direkleri, çöp kovaları ve bank alımı için İller Bankası AŞ.’den yaklaşık 5 milyon TL kredi kullanılmasına ilişkin konu görüşüldü. Teklifin; Plan-Bütçe, Kadın ve Engelliler, Çevre, Gençlik ve Spor komisyonlarına havalesine oybirliğiyle karar verildi. Gündemin 6’ncı maddesinde ise; MESKİ, TEDAŞ Türk Telekom ve benzeri resmi kurumların altyapı çalışmalarından dolayı bozulan yolların onarımı, yeni açılacak yollar, asfalt kaplama, yama, sathi kaplama, bordür, karo, kilitli parke ve diğer malzemelerin temini için de yine İller Bankası AŞ.’den 10 milyon TL kredi kullanılmasına ilişkin teklif görüşüldü. Toplam 15 milyon TL borçlanma talebi Cuma günü yeniden görüşülmek üzere komisyonlara edildi.

ÇOĞUNLUK MUHALAFETTE
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in borçlanma talebinin Cumhur İttifakı tarafından  kabul edilmesinin ardından çoğunluğunu muhalefetin oluşturduğu Akdeniz Belediyesi’nde Başkan Gültak’a borçlanma yetkisi verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA