MERSİN BUNU KAZANMALI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BUNU KAZANMALI!


 

Türkiye A Milli Takımı’nın İzlanda ile oynayacağı ikinci maçın Mersin’de oynanmasına ilişkin çağrı büyüyor!

ALİ ŞANLI

Akdeniz Oyunları’nın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen neredeyse sportif anlamda hiçbir ulusal veya uluslararası organizasyonun verilmediği Mersin’in, Türkiye A Milli Takımı’nın İzlanda ile oynayacağı ikinci maça ev sahipliği yapma çağrısı büyüyor!
Konuyla ilgili change.org üzerinden bir imza kampanyası başlatılırken, kampanyaya kısa sürede çok sayıda kişinin ilgi gösterdiği görüldü. 
“Mersin Bunu Kazanmalı” başlığıyla başlatılan kampanyada, “Son yıllarda gerçekleşen bir çok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yetisine sahip olmamıza rağmen şansızlığımızı kırmamız gerekmekte. Mersin olarak Akdeniz bölgesinde yatak kapasitesi ve Mersin Arena Stadyumu ile biz bu milli maça ev sahipliği yapabiliriz. Gerek iklim koşulları gerekse kentimizin zenginlikleri ile milli takımımıza ev sahipliği yapabileceğimizi düşünüyoruz. Dolaysıyla 2019 yılı Kasım ayında gerçekleşecek olan Türkiye - İzlanda Milli Maçına Mersin olarak ev sahipliği yapmak istiyoruz. Kasım 2019'da oynanacak İzlanda milli maçı Mersin'de oynansın.
Eğer biz bunu başarırsak. Mersin esnafı olarak 2 gün boyunca çeşitli şehirlerden ve ülkelerden gelecek misafirleri çok iyi ağırlayacağımıza ve bundan mutlu olacağımıza size söz veriyoruz” denildi.
Kampanyaya Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar da destek verdi. Olcar, “Biz üstümüze düşeni yapalım da.. artik Maç Mersinde olur, olmaz orası kısmet. Ama bu arada Mersin de milli marşları ıslıklayan maganda olursa da karşısında beni bulur uyarmadı olmasın!” dedi.
 
BAŞARIR’DAN BAKANA ÇAĞRI
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da, İzlanda ile Türkiye’de oynanacak futbol maçının Mersin’de oynanması için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na temenni yazısı gönderdi.
CHP’li Başarır yazısında, “Sağlıklı olmanın, toplu yaşamanın, barış içerisinde kalmanın, dost ve kardeş olmanın en güzel yollarından biri de spordur. Milli Futbol Takımımızın son dönemdeki elde ettiği başarılar ve özellikle son Dünya Şampiyonu Fransa’yı yenmesi hepimizi gururlandırmıştır. Ancak Milli Takımımıza İzlanda’daki havalimanında yapılanlar hiç birimizin kabul edebileceği bir tutum değildir.  İzlanda’nın bu tutumu ne misafirperverliğe, ne ahlaka ne de sportmenliğe sığmıştır. Her ne şartlar altında olursa olsun, Milli Takımımızın yapılan bu seviyesizlik karşısında spor ahlakına uygun davranış çerçevesinde ellerinden gelen tüm mücadeleyi saha içerisinde göstereceğinden kimsenin kuşkusu yoktur. Mersin halkı olarak, İzlanda’nın akla mantığa sığmayan ve çağdışı davranışı karşısında, gerçek misafirperverliğin, centilmenliğin, dostluğun ve kardeşliğin nasıl olması gerektiğini göstermek istiyoruz. Bu nedenle, Milli Takımımızla İzlanda arasında oynanacak olan futbol müsabakasının, seçim bölgem olan Mersin’de oynanması Mersin ve çevre illerdeki yaşayan vatandaşlarımızı son derce memnun edecek ve onurlandıracaktır” ifadelerine yer verdi.

KIRMIZI ŞEYTANLAR’DAN DESTEK
Mersin İdman Yurdu’nun taraftar grubu Kırmızı Şeytanlar da, imza kampanyasına destek verenlerden oldu. Kırmızı Şeytanlar yaptığı çağrıda, “Son yıllarda gerçekleşen bir çok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yetisine sahip olmamıza rağmen şansızlığımızı kırmamız gerekmekte. Mersin olarak Akdeniz bölgesinde yatak kapasitesi ve Mersin Stadyumu ile biz bu milli maça ev sahipliği yapabiliriz. Gerek iklim koşulları gerekse kentimizin zenginlikleri ile milli takımımıza ev sahipliği yapabileceğimizi düşünüyoruz. Dolayısıyla 2019 yılı Kasım ayında gerçekleşecek olan Türkiye - İzlanda Milli Maçına Mersin olarak ev sahipliği yapmak istiyoruz” dedi.

“CANI GÖNÜLDEN İSTİYORUZ”
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de İzlanda maçının Mersin’de oynanması için sosyal medya üzerinden çağrı yapan isimlerden oldu. Antmen, “Ekim 2019’da Türkiye’de oynanacak İzlanda maçının Mersin’e alınmasını canı gönülden istiyoruz” dedi. 

“MERSİN’DE OYNANMALI”
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de, Türkiye-İzlanda maçının Mersin’e verilmesi için gerekli yerlere çağrıda bulundu. Şimşek, “Futbol federasyonuna açık çağrımdır; Türkiye-İzlanda maçı Mersin’de oynanmalı. Mersin’de yaşayan gönlü ayyıldız için atan iki milyon Mersin’li bir ilçe büyüklüğünde olan İzlanda’ya Türk’ün gücünü göstermeli insanlıktan nasibini almamış olanlara insanlık dersi vermelidir” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA