“KİMLİKLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KİMLİKLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ!”


 

Mersin Onur Haftası Komisyonu, Onur Yürüyüşü’nü hedef gösteren Yeni Akit Gazetesi’ne “Kimliklerimize, varlığımıza sahip çıkacağız” diyerek tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Mersin Onur Haftası Bileşenleri gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile Mersin Onur Yürüyüşü’nün hedef gösterilmesini kınadı. Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen Mersin Onur Haftası Bileşenleri adına konuşan aktivist Ekrem Tunç, Mersin Valiliğine Onur Yürüyüşünde önlem alınması için çağrı yaptı.

“YAŞAMLARIMIZA, BEDENLERİMİZE, KİMLİKLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Yeni Akit Gazetesi’nin 7 Haziran tarihinde yaptığı haberde bizzat LGBTİ+ derneklerini, aktivistlerini ve Onur Haftası Komisyonu bileşenlerini hedef gösterdiğini belirten Tunç, “5.si yapılacak olan onur yürüyüşü tıpkı geçtiğimiz her sene olduğu gibi bu sene de bitmek bilmeyen nefrete karşı aşk ile sokakları onurlandıracak. Haberde sadece onur yürüyüşleri hedef gösterilmemiş Mersin Valiliği'ne de hukuksuz bir uygulamanın talimatı verilmek istenmiştir. Mersin Valiliği'nin bu haber sonrası yapması gereken onur haftasını yasaklamak değil, etkinliklerin yapılabilmesi için uygun ortamı sağlamak olmalıdır. Haberlerinde bizlerin yaşamlarını tehlikeye atacak nefret söylemlerinden sakınmayan Yeni Akit ve benzerleri bilmelidir ki bu saldırı ve tehditler bizi daha çok bir araya getirecektir. İstanbul Sözleşmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği hedef alan, haklarımıza göz diken Yeni Akit LGBTİ+ hareketini gayrimeşru ilan etmeye çalışmaktadır. Bir kez de burada söylemek gerekirse kimliğimiz, bedenimiz, varoluşumuz hiçbir sistemin, iktidarın ötekileştirici diliyle tahakküm altına alınamaz. Bugüne dek yaşanan LGBTİ+'lara yönelik şiddet münferit değildir. Bundan sonrada yaşancak olan saldırıların sorumluluğu hem bu haberleri yapma cürretini gösteren yandaş medyanın hem de LGBTİ+'ların haklarını korumayan devlet kurumlarına aittir. Yeni Akit gazetesi yalnızca bunun bir örneğidir. Yaşamlarımıza, bedenlerimize, kimliklerimize ve varlığımıza göz dikenler bilmelidir ki attığımız her adım, aldığımız her nefes bizim için bir direniştir. Stonewall'dan bu yana tarih göstermiştir ki hiçbir baskı, şiddet bizi bitirmemiş aksine öfkelendirmiş sokağa dökmüştür. Her seferinde nefrete inat yaşasın hayat diyen LGBTİ+'lar hakları ve yaşamlarını savunmak için sokağın dinamiği haline gelmiştir. Mersin'de de 5.sini düzenleyeceğimiz Onur Haftası'nda ‘hasbihal’ teması ile bir araya gelerek lubunyalığı, varoluşumuzu, hallerimizi, aşkımızı, arzumuzu, emeğimizi, bedenimizi, mücadelemizi konuşacağız” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA